El Servei Jurídic d’Assessorament per a persones en risc de perdre el seu habitatge habitual, la creació del qual va ser aprovada la setmana passada en la Comissió EspecialInformativa sobre Desnonaments, ha atès en el seu primer dia de funcionament, dijous passat, fins a cinc persones de manera presencial. El servei, amb una periodicitat setmanal, tornarà a oferir assessorament gratuït dijous vinent, en la seu de Serveis Social i en horari de 9.30 a13.30 hores.

La creació del servei va estar aprovada dimecres passat en la Comissió EspecialInformativa amb els volts a favor de l’equip de govern i l’abstenció del Partit Popular i està dirigit a oferir suport jurídic a totes aquelles persones que estiguen en risc de perdre el seu habitatge habitual, tant pel que fa a hipoteques, com lloguers o fins i tot persones que han avalat altres amb les seues propietats. Només un dia després d’aprovada la seua creació, aquesta oficina setmanal, impulsada en col•laboració amb el Col•legi Oficial d’Advocats, va començar a prestar servei. “Hem donat la màxima prioritat a aquesta proposta de la comissió, per tal d’accelerar al màxim la seua posada en funcionament”, assenyala la regidora de Serveis Socials i presidenta de la comissió, Mònica Àlvaro, qui, en aquesta mateixa línia, recorda també que, “una vegada enllestida la proposta i la possibilitat de prestar el servei d’assessorament de forma immediata, vam avançar un mes la convocatòria de la comissió”.

El servei es duu a terme amb dos lletrats designats pel col•legi d’advocats. En només un dia, l’oficina ha pogut atendre a persones que s’havien dirigit prèviament a l’Ajuntament de Vila-real amb consultes al voltant d’impagaments de deutes relacionats amb l’habitatge. “Fins i tot foren cinc les persones que reberen una atenció presencial en el primer dia de començament del servei”, matisa la regidora.

“He demanat temps a la comissió per a poder avaluar com es desenvolupen les cites, el servei i la demanda del mateix, i pensem que en un mes podrem tornar a convocar la comissió, tal i com estava previst en un principi, per a tots plegats, estudiar si s’ha de canviar alguna cosa del seu funcionament”, valora la regidora de Compromís, Mònica Alvaro. “Mesures com aquestes faciliten el dret a l’habitatge, un dret pel qual des de Compromís vetllem seguint la nostra màxima de rescatar persones”, ha afegit l’edil de Compromís.

El Servei d’Assessorament Jurídic per a persones en risc de perdre el seu habitatge habitual és públic i gratuït i es presta al Centre Social, ubicat a Josep Ramon Batalla 38, tots els dijous, en horari de 9.30 a 13.30. Tots aquells que vulguen fer ús del servei, poden adreçar-se al Centre Social i sol•licitar una cita.