El regidor de Compromís al càrreg de Participació Ciutadana, Xavi Ochando,  fa que aquest projecte  arribare enguany a tots els barris de la ciutat. El 13 d’abril, en la plaça de l’Alguer, hi haurà una festa inaugural per a donar a conèixer el nou calendari

Xavi Ochando, s’ha posat al capdavant de la segona edició de l’Assaltabarris. Un projecte que es va iniciar l’any passat amb l’objectiu d’acostar la cultura als barris i descentralitzar activitats i que, en aquest 2013, s’amplia per a arribar a tots els barris de la ciutat. “Les cases de barri compleixen un paper fonamental per a fomentar l’associacionisme i són un punt de referència per als veïns de la zona” ha expressat Ochando qui destaca, en aquest sentit, la importància de l’Assaltabarris “com una primera línia d’actuació perquè en les cases de barri es promoguen i es programen, a poc a poc, més activitats socials en què es potencie la implicació dels veïns en la vida associativa dels barris”.
Una altra de les novetats presents d’aquest Assaltabarris és que s’ha comptat amb la participació de les mateixes associacions de veïns per a l’elaboració de les activitats. “En implicar els veïns i arreplegar els seus interessos a més de programar espectacles també hem organitzat diferents cursos perquè participen en ells” ha indicat Ochando qui avança que “el fet que els veïns puguen reunir-se a partir d’una sèrie d’activitats lúdiques, socials i culturals pot servir com a punt de connexió per a fer-los partícips i col·laboradors dels problemes i solucions que puguen sorgir en el seu barri”.
Enguany i, a diferència del passat, en el que tan sols es va poder desenvolupar l’Assaltabarris en sis barris, el projecte arribarà fins als 13 barris que hi ha en la ciutat amb una programació “oberta a tota la ciutadania i en la que podran trobar diverses possibilitats per al seu temps lliure, conèixer gent nova o iniciar-se en tot tipus d’activitats”.
La nova programació de l’Assaltabarris començarà aquest dissabte, 13 d’abril, a les 18,00 hores, a la plaça de l’Alguer, en el barri Cervantes, amb una batucada inaugural a càrrec de Serendípia i una classe magistral de funky.