Compromís demana la dimissió immediata de la gerent de la Llum de les Imatges

 

El tinent d’alcalde de Cultura, Alberto Ibáñez, ha demanat aquest matí la dimissió de la Gerent de la Fundació la Llum de les Imatges “Díaz Quitero ha de dimitir immediatament sinó haurà de cessar-la la Consellera Català”

Ibàñez explicava que “Quan l’Ajuntament de Vila-real em va designar com a membre del Patronat, el PP va votar en contra, amb un discurs nacionalcatòlic dient que jo era una persona perillosa per a la Església. Malauradament a hores d’ara el que s’ha demostrat és que el PP és perillós per als diners públics i per a la protecció del Patrimoni”.

El regidor ecosocialista recordava que “L’última reunió va ser el 26 de desembre on teòricament havíem d’aprovar els pressupostos però desprès d’explicar-los ens van dir que no podien aprovar-se perquè la Generalitat havia decidit dissoldre la Fundació. Nosaltres en febrer vam sol·licitar una reunió extraordinària del Patronat per conèixer la vinculació que hi havia entre la Llum de les Imatges i la trama Gürtel. Díaz Quintero ens va respondre amb un escrit* que cap persona pertanyent a esta Fundació ha estat vinculada o ha tingut relació amb l’anomenada trama Gürtel”.

Ibáñez “Encara no fa tres mesos d’aquesta resposta, i la gerent de la Fundació Carmen D.Quintero ha estat imputada per la seua vinculació a la trama Gürtel. La solució no ha de ser només la seua dimissió, o cessió per part de Conselleria, sinó trencar amb aquestes formes d’entendre les fundacions com òrgans opacs, colocòdroms públics i reunió de palmers sinó com organismes al servei de la ciutadania”.

 El regidor de Compromís “Avui mateix, des de les Corts, Mònica Oltra també ha demanat la seua dimissió, i explicacions al Consell sobre tot allò relacionat amb la Llum de les Imatges i Gürtel. Ara, haurem d’aconseguir tota la informació, que fins aleshores ens ha estat denegada, per poder investigar i fiscalitzar les relacions de la Fundació amb les empreses de la trama”.