JOVES AMB COMPROMÍS DEMANEN ELS GRUPS D’IDIOMES QUE CALEN A VILA-REAL

Davant del silenci de la consellera d’Educació, Joves amb Compromís durà la qüestió a les Corts Valencianes

Durant aquesta setmana hem assistit i fins i tot ens hem personat en les matriculacions per a l’aulari de l’EOI a Vila-real. Per a 80 vacants, a l’aulari hi ha 662 preinscripcions, solament d’anglés. Per als altres idiomes les xifres no pinten millor: en alemany, per a 227 preinscrits s’ofereixen 120 places, i per a francés, de les 199 sol·licituds solament 126 obtindran plaça.

A més a més, la ciutadania de Vila-real es queixa amargament perquè la ciutat, amb vora 52.000 habitants té solament 10 grups (que es reparteixen en tres idiomes i diferents nivells) mentre que a la Vall d’Uixó, amb 30.000 habitants, li corresponen 11 grups, mentre que la xifra de preinscripcions és solament de 441.

Com a conclusió, vora 600 veïns i veïnes de la ciutat es quedaran sense poder estudiar idiomes a l’EOI, la qual cosa per a Joves amb Compromís és una barbaritat pròpia d’una Conselleria, la d’Educació, que no creu en el potencial dels nostres joves i que, especialment amb Vila-real, fa un greuge comparatiu que no s’explica davant de les xifres donades.

Joves amb Compromís està més que avorrit d’esperar que la Conselleria done data definitiva per a la promesa Escola Oficial d’Idiomes a Vila-real, i és una vergonya que la segona ciutat de les comarques del nord haja de conformar-se amb un aulari sens dubte insuficient i que 600 veïns i veïnes del nostre municipi no puguen estudiar a Vila-real.

Davant de tot això, i recriminant l’actitud de la consellera que a hores d’ara no ha donat una solució a les 600 persones que queden fora de l’escola, ni tampoc s’ha manifestat al voltant del greuge comparatiu que sofreix la ciutat i ja per descomptat, ni parlar-ne de la data de construcció de l’EOI, a Joves amb Compromís no ens queda una altra que utilitzar el nostre diputat a les Corts, Josep Maria Panyella, perquè siga ell en el nostre nom i en profit de la ciutadania, qui interpel·le la consellera a la cerca d’alguna contestació a les nostres preguntes.

Vila-real, 20 de setembre de 2013

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *