Hi ha una cosa que s’anomena elegància, i que en el diccionari apareix com a sinònim de bon gust, estil i saber estar. En política també s’agraïxen les formes; i després de …. anys al consistori al BLOC-Compromís n’hem aprés molt i hem fem bona gal·la d’eixe estil consensuador que sempre ens ha caracteritzat. Fins i tot en les èpoques més dures on un ex-alcalde del PP ens acusava de “cadàvers polítics” nosaltres manteníem les formes creient fermament que el temps ens donaria la raó. 

El poble ens va donar una oportunitat i des d’un bon moment, hem tractat de complir amb allò que la gent de Vila-real  ens va dir que férem “un canvi polític en el govern local”. Vàrem complir la promesa donada durant la campanya electoral que no anàvem a consentir amb el nostre vot que governara el Partit Popular encapçalat aleshores per Juan José Rubert, i si això passava per formar coalició amb altres partits, ho duríem a terme.

Quan el Sr. Folgado assumí la representació del grup de l’oposició, ens sentírem reconfortats, ja que pensàvem que el Sr. Folgado, després de tants anys contemplant com els seus companys perdien les formes i s’endinsaven en la prepotència, no consentiria una línia semblant, sinó que calia esperar d’ell consens i diàleg.

Dos anys després, des del BLOC- Compromís hem d’avaluar i al nostre parer, el Sr. Folgado ha fet tots els possibles per trencar palletes i negar-se a parlar amb nosaltres. Amb la primera negativa -la de no votar -lo com a alcalde-, va començar un reguitzell de calúmnies i difamacions que a hores d’ara encara mantenen ocupat al màxim responsable de l’oposició i que, sincerament, a nosaltres no ens lleven la son. Ens preocuparia si tinguera proves d’una mala gestió per part de BLOC-Compromís, però no és així, i els insults dels quals som diana, doncs la veritat, tenim l’esquena ampla.

Hem arribat a l’equador de la nostra legislatura i hem de fem balanç: i què importa a la gent? Doncs en primer lloc que enguany i per segon any consecutiu no hem apujat l’IBI, que Vila-real és seu d’empreses de serveis noves que s’instal·len ací, que hem apujat les ajudes en Serveis Socials, que els joves gaudixen d’alternatives i oci com el bus de la marxa, que les entitats socials com Càritas o Joventut Antoniana per fi col·laboren colze a colze amb l’ajuntament, que hi ha més participació ciutadana, que atenem les seues consultes, que el mercat ha tornat a donar vida al centre… En fi, moltes coses i moltes més que volem continuar fent amb el permís i la confiança dels vila-realencs i vila-realenques.

Arribarà un moment que vostés faran un balanç final i decidiran amb el seu vot qui pot gestionar millor la nostra ciutat, i quan facen la vista enrere cap al que ha fet el PP de Folgado en quatre anys solament voran insults, que ens acusen per les samarretes dels nostres jóvens (nosaltres no tenim per a un Lois Vouitton, què hi farem!), males paraules i cap proposta en positiu. En el ple d’agost, el darrer celebrat mentre s’escriuen aquestes línies, zero foren les propostes del PP, 0, i això és greu.  I per al setembre, porten la mateixa marxa. Farem balanç, i com sempre el BLOC-Compromís tindrà alguna cosa que oferir gràcies a la confiança de la ciutadania i al treball que fem. ,  a banda de samarretes, valencià i bones paraules que d’això sempre en tenim. I això és el que compta.