Any rere any  els Pressupostos Generals de l’Estat confirmen la marginació històrica que patim els valencians i valencianes, la gent de Vila-real no som una excepció. Dins de l’Estat Espanyol queda patent que no som un territori prioritari, no són prioritàries les infraestructures que necessitem, no són prioritàries les nostres empreses, ni la nostra agricultura, ni el nostre benestar. Eixa marginació ha estat traduïda en una retallada d’un 8,15% de volum d’inversió respecte a 2013 i un 40% respecte a 2012.

Als Pressupostos Generals de l’Estat per al 2014, el País Valencià rebrà el 6,2% de la inversió que es realitzarà en l’Estat, quan som el 11% de població. Aquest any vinent cada ciutadà de Vila-real rebrem 121 € de mitjà, molt lluny de la mitjana espanyola, que és de 209 euros per habitants, i molt més lluny encara dels 556 euros que rep cada Castellà-lleonès, els 490 euros que rep cada gallec, o els 318 euros que es destina a cada extremeny.

Des de Compromís per Vila-real entenem la situació de crisi econòmica en què ens trobem i que obliga a certs reajustaments. Però la nostra ciutat ha estat històricament margina quan les coses anaven bé i ho és ara.

Per tots aquests motius presentem les nostres reivindicacions pel canal correcte, d’una manera conseqüent i versemblant que no és altra que en forma d’esmena als PGE 2014. A més presentarem una moció per al proper Plenari Municipal per què l’Ajuntament de Vila-real s’adrece al Ministeri d’Hisenda i als portaveus del grups parlamentaris al Congrés dels Diputats per demanar-los que, com a mínim, incloguen en la discussió parlamentària.

Les esmenes presentades són les següents:

1. Incloure una partida en la secció de Cultura per a l’adequació de “El Pont Nou” considerat BIC, amb la finalitat de potenciar el seu atractiu històric i turístic.

2. Incloure una partida en la secció de Foment per a l’adequació de “El Pont Nou” considerat BIC, amb la finalitat de potenciar el seu atractiu històric i turístic.

3. Incloure una partida per a la remodelació i adequació de l’actual Comissaria de Vila-real.

4. Incloure una partida per al desdoblament de la N-340 al pas per Vila-real.

5. Incloure una partida per a l’ampliació i millora dels carrils d’incorporació a la N-340 des de Vila-real Est.

6. Incloure una partida per a l’adequació i neteja de la llera i entorn protegit del Riu Millars.

7. Incloure una partida per a la construcció de l’estació intermodal a Vila-real.

8. Incloure una partida per a la creació d’una pas per als vianants soterrat en l’estació de tren de Vila-real.

9. Incloure una partida per a potenciar el Festival Internacional de Cineculpable que es celebra a Vila-real.

10. Incloure una partida per a l’ajuda en l’adquisició de publicacions (llibres, audiovisuals, revistes…) i activitats per a fomentar la lectura en les biblioteques de Vila-real.

11. Incloure una partida per a la creació d’un departament des d’on gestionar tots els festivals culturals que es celebren en la ciutat de Vila-real.

Des de Compromís per Vila-real esperem contar amb el suport i consens de la resta de partits presents a l’ajuntament perquè els beneficis que poden esdevenir de les nostres esmenes beneficiaran a tota la ciutadania.