“Fabra passarà a la història com al president liquidador de la cultura valenciana, primer RTVV i ara la Llum de les Imatges”

 

El tinent d’alcalde de Cultura de Vila-real, Alberto Ibáñez, i representant de Compromís ha demanat aquest matí una convocatòria d’urgència del Patronat de la Fundació de Llum de les Imatges per aclarir el seu futur i els seus treballadors.

Ibáñez recorda “Ja quan el Partit Popular va fundar CulturArts vam anunciar que es tractava de la empresa liquidadora del sector cultural valencià. A més, vam demanar una convocatòria urgent perquè ens explicaren el futur de la Fundació i dels seus treballadors. No obstant això, no va haver convocatòria extraordinària ni tampoc per parlar-ne de la vinculació de la Fundació amb la trama Gürtel”.

El portaveu de Compromís denunciava que “altre cop ens hem hagut d’assabentar per la premsa, i els contactes personals amb alguns treballadores i treballadors, d’informació que hauríem de conèixer com a membres del Patronat. Una informació tant rellevant com el  tancament de la Fundació desprès de la pròxima exposició. Ens consta que per part del comitè d’empresa hi ha un pla de viabilitat per poder gaudir d’exposicions “sostenibles” i els llocs de treball. Des de Compromís pensem que cal estudiar-ho, que no és acceptable que la Consellera de Cultura, Maria José Català, no haja contestat les peticions dels treballadors de la Fundació, i que cal articular un pla de viabilitat a la decisió del Consell de tancar la fundació i tirar a 36 persones al carrer. Haurem d’estudiar si podem portar a terme les exposicions des de la pròpia Conselleria, o si cal continuar amb una Fundació, modificant lògicament el mètode de selecció del personal laboral, però cal buscar-la ja”.

Ibáñez concloïa “De fet, la solució havíem d’haver-la buscat des de la publicació del decret-llei 1/2013 com vam proposar, però des de la Gerència de la Fundació ens van explicar que l’activitat continuaria. Pensem que la Llum de les Imatges té un prestigi internacional, i especialment, a la Unió Europea que cal continuar fomentant, pensem que les coses no s’han fet bé i que cal democratitzar la Fundació, i apostar també pel patrimoni civil valencià” però la solució no pot ser tancar-la. Fabra és el president liquidador de la cultura valenciana, primer el sector audiovisual amb RTVV i ara el sector del patrimoni, arts plàstiques i la conservació amb la Llum de les Imatges. La solució no és tancar tot allò malmès per la mala gestió del PP amb balafitament de diners públics i trames de corrupció, sinó de buscar alternatives”.

Des del grup parlamentari Compromís, a les Corts, el portaveu de Cultura de la coalició, Josep Mª Pañella, ha enregistrat una pregunta a la Consellera Català per conèixer el futur dels treballadors i treballadores, i una petició de reunió de la Consellera amb el comité d’empresa per estudiar les diferents opcions que es plantejen; Pañella “ Des de Compromís hem apostat sempre pel nostre patrimoni, tant religiós com civil, i pensem que de confirmar-se aquesta notícia Fabra també liquidaria el sector de conservació i restauració del patrimoni valencià”.