dimarts, 07 de gener de 2014

Compromís per Vila-real ha enregistrat aquest mateix matí una moció per a la Comissió de desnonaments que presideix la portaveu adjunta de Compromís Mònica Alvaro.

Compromís ha volgut donar suport a la nova campanya que ha engegat la PAH a tot l’estat, i que busca mobilitzar al municipalisme per defensar tots plegats el dret a l’habitatge digne.

Malauradament, la llei valenciana no permet sancionar als bancs que tinguen vivendes buides, per això, des de Compromís, instem a la Generalitat a canviar la legislació, havent  tramitat ja la petició des del grup parlamentaria Les Corts.

Des de Compromís pensem que no es admissible que després del lamentable rescat a la banca amb diners públics continuen amb milers de vivendes tancades i furtant les cases a la gent que no pot pagar les seues desorbitades hipoteques.

Per aquest motiu  Compromís demana urgent una llei valenciana que pose l’economia al servei de la ciutadania, sancionant als bancs que són propietaris d’habitatges desocupats permanentment de manera injustificada.

Aquesta mesura busca paralitzar el drama que estan vivint les famílies, però la solució per a garantir el dret a l’habitatge ha de ser la dació en pagament i el lloguer social.