La Regidoria de Serveis Socials al càrrec de l’edil de Compromís Mònica Alvaro, impartirà un nou curs dirigit a persones que tenen cura diària i durant 24 hores de persones dependents en edat avançada. El passat mes de gener la Regidoria de Serveis Socials ja va realitzar un curs de contingut similar orientant per a cuidadors no professionals a càrrec de persones dependents que va tenint gran acollida entre la ciutadania. Tal com ha explicat la regidora de Compromís Mònica Alvaro “La diferència respecte a l’anterior curs resideix, principalment, en una atenció més personalitzada davant la problemàtica que acusen aquells cuidadors no professionals que tenen a càrrec seu a persones majors dependents”.

Segons ha explicat Mònica Alvaro durant la presentació del curs “es pretén d’aquesta manera facilitar un suport emocional a les persones cuidadores no professionals”, així com “impulsar el reconeixement social d’aquestes persones que, a hores d’ara, estan sent damnificades per la mala gestió en dependència del Govern valencià”. La regidora afegeix, en aquesta línia, que “són persones que no han deixat d’atendre als seus familiars tot i que estan patint les conseqüències de la crisi amb un augment dels costos dels medicaments, retallades en ajudes a la dependència i “repagament” dels recursos d’atenció als discapacitats i majors”. “Per això, tot i que excedeix de les nostres competències, ens veiem amb l’obligació de prestar l’atenció personalitzada i emocional que altres entitats no donen”, agrega.

Durant les 25 hores que durarà el mòdul, els i les 15 participants rebran formació centrada a informar al voltant dels recursos relacionats amb la dependència existents, de l’assistència psicosocial dels cuidadors no professionals, de cures bàsiques sanitàries i fins i tot d’ocupació que seran impartides per part de personal de Serveis Socials, personal del sector sanitari de l’Hospital de la Plana i dels centres de salut, personal especialitzat del centre per a gent gran Novaire i la col•laboració també en aquest curs d’AFA, l’Associació de Familiars d’Alzhéimer.

L’edil de Compromís, Mònica Alvaro hi ha conclòs dient que s’impartiran tots els cursos en aquest sentit que facen falta a més de realitzar-hi un seguiment mitjançant reunions i grups de suport a persones que ja han participat d’aquest mòdul formatiu amb periodicitat mensual. Alvaro, ha anunciat també que “ens plantegen noves sessions d’aquests cursos orientades, per exemple, a mares i pares que tenen a càrrec a menors amb alguna disfuncionalitat greu com un mòdul nou per a impartir durant el 2104”.