El portaveu de Compromís, Alberto Ibáñez, defensarà demà dimecres una moció conjunta per donar suport i solidaritzar-se en contra de l’expulsió de la líder de Compromís, Mònica Oltra, una campanya de suport que la coalició està portant a terme a totes les institucions.
Ibáñez explicava que “La moció va molt més enllà de Mònica Oltra o de Compromís, la moció busca posicionar-se a favor de la democràcia. Oltra representa un símbol de resistència contra l’autoritarisme del PP”.
Des de Compromís esperen que la moció siga aprovada per tots els grups polítics “perquè considerem que estem parlant de democràcia i de la bona praxi política” A més, Ibáñez destacava que “La moció a Vila-real té rellevància perquè la imatge del PP no pot ser la del vicepresident de les Corts, Alejandro Font de Mora, i la resta de la Mesa de les Corts, que representen la part més dura de la dreta valenciana. Cal destacar que la Mesa de les Corts no té cap legitimitat, i només cal recordar el ridícul que va fer Cotino fent-se passar pel germà per no donar la cara a Salvados! o la vinculació de les empreses familiars a la trama Gürtel”
Ibáñez, “El PP busca furtar-nos la veu a tots els els demòcrates, i ha començat per qui més projecció té a València que és Mònica Oltra, la política millor valorada no només per els votants de Compromís sinó també per la resta de partits de l’esquerra, per això, hem de reaccionar conjuntament i solidaritzar-nos” concloïa.