Avui, Pasqual Batalla, primer tinent d’alcalde de Compromís, acompanyat de Josep Maria Pañella, diputat de Compromís a les Corts Valencianes per la Coalició Compromís, ha manifestat la seua ferma oposició al Reial decret 413/2014, de 6 de juny, mitjançant el qual es regula l’activitat de producció d’energies renovables, cogeneració i residus.

Segons han afirmat Batalla, “aquestes mesures preses pel Govern central crearan greus perjudicis a la indústria taulellera de Vila-real i als seus treballadors, moltes són les empreses del nostre poble que han sigut i són pioneres en innovació, qualitat, exportació i ara, en els moments més difícils, aquest és el suport que reben. I és que pareix mentida que els 3 diputats per Castelló al Congrés dels Diputats no els ho diguen, ni tan sols la totalitat dels 20 diputats valencians que té el PP a Madrid no han obert la boca quan s’han aplicat les retallades a la cogeneració de la indústria ceràmica.”

Per altra banda, Pañella ha afirmat que “aquesta mesura presa pel Govern central és un atac a la viabilitat i competitivitat del sector ceràmic de les comarques de Castelló. Pareix ser que el ministre d’Indústria encara no s’ha assabentat que una de les assignatures pendents dels estats europeus és la reindustralització com a solució al tràgic atur que patim a l’Estat. A la nostra indústria ceràmica li toca competir bàsicament amb la competència de tercers països amb baixíssims costos laborals, sense cap mena de consideració cap als treballadors ni controls escaients de qualitat als productes. El nostre model industrial ha d’estar basat en els salaris dignes, l’alta qualitat en els productes, I+D+i, respecte al medi ambient i, com no, l’eficiència energètica, com és la cogeneració.”

Finalment, els representants de Compromís han preguntat “on estan les promeses del PP valencià que havia dit que aconseguiria aturar aquestes mesures en contra de la nostra indústria?” I li han exigit tant al ministre d’Indústria com al Govern central que restituesquen les ajudes a la cogeneració dels sector ceràmic. Restitució d’ajudes que cal dir, són àmpliament demanades tant pels Sindicats com per la patronal per tal de salvaguardar el més de 3000 llocs de treball directes que manté el sector ceràmic solament a les comarques de Castelló.