La regidora de Compromís, Mònica Alvaro, i l’equip professional del Centre de Dia reben el guardó que atorga PATIM

“En un moment on les retallades socials i sanitàries són evidents i on la ciutadania està patint una situació de crisi que les deixa sense recursos, l’existència d’aquest Centre de Dia públic que continua lluitant per rescatar persones de les seves addiccions és més que necessària i per això, avui, dia Internacional de la Lluita contra l’ús indegut i tràfic de drogues calia reconèixer” foren les paraules emprades per la ONG Patim alhora de premiar per unanimitat la tasca social del Centre Municipal de Vila-real Lluís Alcanyis.
Amb una mijta de més de cent altes anuals, i un equip multidisplinar per atendre a les i els usuaris, el Lluís Alcanyís és possiblement l’únic Centre de Dia Municipal que es manté íntegre sense que minven els recursos destinats a tal fi. A més, cal destacar que el Lluís Alcanyís contínua oferint any rere any novetats en la lluita contra les addiccions. Així, si a la dècada dels 90 fou pioner en programes per combatre la ludopatia, durant els primers anys del 2000 ja s’oferia la teràpia per addictes al sexe i en els darrers quatre anys ha sobreeixit gràcies a les seues teràpies grupals, els grups de Teatre de l’Oprimit, Escoles de Mares i Pares i la nova ordenança que permet canviar multes relacionades amb consums per prestacions socials als menors de la ciutat. Tot això sense deixar de previndre sobre l’abús del alcohol, cocaïna, heroïna i altres substàncies addictives.
La regidora de Compromís, Mònica Alvaro, ha agraït el guardó que l’ONG ha entregat al Centre que dirigeix i ha manifestat que “el Lluís Alcanyis seguirà col•laborant amb entitats socials com PATIM que combaten les addiccions i rescaten persones”.