La Regidoria de Serveis Socials de Vila-real ha signat un conveni de col•laboració amb l’entitat dotat amb 12.000 euros per a facilitar la inserció laboral del seu alumnat i ajudar a mantenir el servei que actualment es presta des del centre per a discapacitats

Vila-real, 6 de juliol de 2014. Els alumnes del prelaboral de la Fundació Síndrome de Down s’incorporaran aquesta setmana a la Regidoria de Serveis Socials per a realitzar pràctiques formatives gràcies al conveni signat entre la Fundació i l’Ajuntament.
Amb un subvenció de 12.000 euros, el conveni contempla que, les persones que siguen preseleccionades per la Fundació, realitzaran pràctiques formatives. “Són persones preparades ja que el mòdul de formació ve avalat pels anys de bon funcionament i bons resultats”, detalla la regidora de COMPROMÍS, Mònica Alvaro. “és la nostra aposta ferma i decidida per la integració i inclusió de persones”.
El conveni ha estat “molt ben valorat per la Fundació”, segons Alvaro, ja que, últimament, han estat moltes les vegades i concentracions que s’han portat a terme “davant els retalls de subvencions que han colpejat a aquest centre” afirma l’edil a les quals recentment s’ha sumat el copagament”. Alvaro ha indicat que Vila-real sempre ha estat vinculada a esta Fundació i “ens consta que, persones de la ciutat, han estat acollides en aquest centre i, per això, no ens podíem quedar-se al marge de la mala situació econòmica que pateix l’entitat”. Ara i, mitjançant aquest conveni, “fem tot el possible per evitar el tancament del centre mantenint així la qualitat del servei que afavoreix també a famílies de Vila-real”, assenyala la regidora.
De fet, aquesta no és la primera vegada que, des de l’Ajuntament, es col•labora activament amb la Fundació Síndrome de Down. Des de la Regidoria de la Dona, que també dirigeix l’edil de COMPROMÍS s’han encarregat treballs en diverses ocasions a la Fundació i, també, des de Serveis Socials, se’ls ha facilitat el transport adaptat quan la Fundació ho ha sol•licitat. “ A més, en no poques ocasions, la ciutat de Vila-real, i concretament, la regidora de Serveis Socials, s’ha fet ressò de la mala situació econòmica per la que passa el centre i ha instat a la Generalitat a atendre els impagaments davant el nombre elevat d’usuaris de la ciutat que són atesos en la Fundació de la Carretera l’Alcora” recorda.
“Ara, amb aquest conveni de col•laboració, donem un altre pas cap a la reinserció laboral de persones amb problemes, que gaudiran d’una formació pràctica en les instal•lacions municipals i, al mateix temps, aliviem la càrrega financera del centre perquè seria una greu pèrdua per a la nostra societat que un recurs així deixara d’existir” conclou l’edil Alvaro.