El programa Alimentació Necessària permet que les entitats puguen distribuir vals de 20 euros entre les famílies amb menys recursos. Fins ara la compra de productes sols es podia fer en un supermercat. Des de hui s’afegeix el mercat amb 2.000 euros

Vila-real, 8 de juliol de 2014. El Mercat Central s’incorpora al programa Alimentació Necessària de Serveis Socials que, aquest estiu, farà una nova entrega de 6.000 euros en xecs de compra a les entitats socials. Una iniciativa que permetrà, a partir d’ara, que les famílies amb menys recursos de la ciutat, puguen adquirir productes frescos i de primera necessitat, no sols en una cadena de supermercats, com es venia fent fins ara, sinó també en el Mercat Central.

De moment comencen amb 2.000 euros però la intenció, després d’aquesta prova, és incrementar aquesta col·laboració amb el mercat”, ha afirmat la regidora de Serveis Socials, Mònica Alvaro, qui recorda que, el programa Alimentació Necessària es realitza amb les entitats socials, Càritas, Creu Roja, Joventut Antoniana i Sant Vicent de Paül i que consisteix en l’entrega, per part de la Regidoria, de vals de compra per valor de 20 euros a les entitats que, després, són repartits entre les famílies a les quals assisteixen i “que estan passant per majors dificultats”, detalla.

Fins ara, els vals s’havien comprat sempre en un supermercat de la ciutat, que a més a més i de forma diària donava els seus excedents a les entitats” recorda la regidora de COMPROMÍS “però des de Serveis Socials, veiem fonamental completar aquest programa de manera més local, ja que considere que, els diners dels vila-realencs han de quedar-se a Vila-real preferentment” ha afirmat l’edil. “Per això, ens varem adreçar al nostre comerç i concretament al Mercat Central per oferir-los entrar també a formar part del programa” assenyala l’edil, “com es pot comprovar de seguida van acceptar de molt bona gana”, valora.

La regidora ha avançat que serà demà dimecres quan es repartiran aquests vals per valor de 6.000 euros ( 2.000 al mercat i 4.000 al supermercat ), entre les entitats socials. El mateix dia que la Regidoria es reuneix amb les entitats al Centre Social i on s’aprofitarà per a portar a terme una sessió formativa sobre nutrició “per informar-los de com s’han de fer els lots d’entrega d’aliments més nutritius i adequats a una alimentació sana i equilibrada atenent a les seues possibilitats” ha concretat la representant de COMPROMÍS qui puntualitza que “la mala nutrició entre les famílies d’exclusió social comença a ser un tema comú i molt preocupant per a Serveis Socials i les entitats. D’ací el reforç d’aquest programa fonamental per aquelles famílies vulnerables i, sobretot, amb menors a càrrec, perquè així poden complementar la seua alimentació amb productes frescos i de primera necessitat com els que es lliuraran al Mercat Central”, assenyala.

Al igual que en el supermercat, els excedents que no hagen estat venuts al llarg de la setmana però que estan en bon estat, Protecció Civil passarà dissabte i els recollirà i seran donats a les entitats socials” ha destacat l’edil qui recorda que aquest és el segon any consecutiu que està en marxa “ un programa que ve a completar altres iniciatives que es duen a terme en Serveis Socials i en les entitats socials amb les famílies que ho estan passant mal a la ciutat. Un programa que a més vetlla per la privadesa i anonimat dels seus perceptors” ha conclòs la regidora de COMPROMÍS.