El portaveu de Compromís, Alberto Ibáñez, ha denunciat que “La idea de bombera de la Consellera d’Educació, Mª José Català, de ser la primera en obrir les aules ha provocat greus problemes, com ja es va advertir quan es va anunciar la mesura, fa que un calor sufocant dificulte l’atenció de l’alumnat, impedeixca desenvolupar amb normalitat les classes, i provoque fins i tot problemes de vòmits i marejos”.
Ibáñez “Volem mostrar el nostre suport a la comunitat educativa de Vila-real, i fer-los costat amb les mesures que consideren que cal adoptar des de les direccions del centre. Hem parlat amb diferents mestres i professores de la ciutat, així com pares i membres de les AMPES, i la situació aquestos dos dies de curs ha estat insuportable superant els 35 graus”.
Compromís es suma a la campanya iniciada per sindicats educatius com l’STEPV que anima als centres a presentar denúncies a Inspecció de Treball per les altes temperatures. Cal destacar que, segons la legislació en matèria de salut i seguretat laboral, no hauria de passar els 27 graus i la humitat hauria d’oscil•lar entre el 30 i el 70%.
Ibáñez “Des de Compromís animem a les direccions dels centres que denuncien davant la Inspecció de Treball per les altes temperatures a les que s’ha sotmès al món educatiu, i sobretot, als xiquets i xiquetes. A més, la Sra. Català menteix quan diu que el més de juny és més calorós, i només cal mirar les estadístiques de l’Agència Estatal de Meteorologia. Al 65% dels centres del País Valencià les temperatures no han baixat dels 30ºC”
El portaveu de Compromís “La manca de professorat, la manca d’organització de la conselleria amb llargues cues del professorat interí, l’alta calor generalitzada al començar el curs abans d’hora, la incorporació de l’assignatura de Cultura Valenciana en homenatge a Gónzalez-Lizondo, l’atac continuat a la nostra llengua, i les dures retallades en l’educació pública són motius més que suficients perquè la Sra. Català se’n vaja a casa” concloïa.