El portaveu de Compromís Pasqual Batalla reivindica una vegada més que l’estació intermodal es construïsca en la ciutat. Batalla recorda, en una jornada en la qual diversos experts analitzen les possibilitats empresarials de l’arc Mediterrani, que en la ciutat existeix prop d’un milió de metres quadrats de terreny per a construir aquesta plataforma, superfície que en un gran percentatge “està ara en mans de l’Estat, ja que és de Bankia pel que no seria desgavellat que l’Estat, en el seu terreny, fera aquesta plataforma logística en la qual la xarxa empresarial del corredor Mediterrani i de totes les zones comunicades amb la ciutat pogueren exportar les seues mercaderies al centre d’Europa amb facilitat”.
El portaveu de Compromís assegura que aquesta infraestructura podria “dinamitzar al 200% l’economia de la nostra zona”. Insistint en les bones comunicacions, “que podrien ser millors”, de les quals disposa Vila-real per a acollir aquesta infraestructura, com són l’autopista A7, l’autovia CV-10, la N-340 i la futura ronda sud-oest. Batalla, ha carregat contra la proposta del Govern central de construir aquesta estructura en l’entorn del Serrallo amb un sistema que suposaria que els trens hagueren de retrocedir, una vegada carregats, cap a la via fèrria.
A més, Batalla ha criticat als responsables estatals per potenciar la vertebració radial de les comunicacions en comptes de prevaldre alternatives com l’eix mediterrani. El portaveu de Compromís ha apuntat, que l’arc mediterrani ha de ser un “tot” que incloga, més enllà del ferrocarril, ports, transport per carretera i aconseguisca atraure el turisme. “El més important és l’oferta que es fa als empresaris que s’unisquen a la xarxa que ha de ser forta i ha de posar en valor aquesta regió, el Euram –Euroregió de l’Arc Mediterrani-“, ha conclós Batalla.