La Regidora de Compromís per Vila-real ha manifestat: “ a la Regidoria de Serveis Socials no hi ha dia que no s’atenguen persones que no poden seguir pagar el lloguer o que han estat desnonats i no tenen on anar”. “Tot i així, els ajuntaments no tenim competència en habitatge i hem confiat i esperat en els plans de l’Administració central de l’Estat, així com en els que es van anunciar per part del govern autonòmic d’Alberto Fabra, però tot s’ha quedat en promeses, i a dia d’avui la situació és insostenible”, ha afegit la Regidora de Compromís.
Així des de Compromís Vila-real recorden que els valencians i valencianes juntament amb la resta de l’Estat, hem costejat el rescat bancari, d’una entitat com és Bankia. Però a més del rescat, el 2013 la Generalitat va signar un conveni per 200.000 euros amb l’entitat per tal que aquesta facilitara el lloguer social de 391 habitatges. A hores d’ara tot el que coneixem d’aquest conveni es que s’han lliurat solament 21 habitatges amb un lloguer que va entre els 150 i 400 euros. Es a dir, a banda del rescat, la Generalitat ha emprat 200.000 euros de tots els valencians i valencianes en un conveni que a hores d’ara, finals del 2014, està molt lluny dels 391 habitatges promesos.
La regidora de Compromís a Vila-real manifesta que la situació en habitatge és molt crítica i recorda que “ a les persones se’ls ha deixat sense casa i sense rescat per ajudar a la banca, i no podem esperar ni un dia més a què la banca torne el rescat i comence a amollar les cases aconseguides a costa dels valencians i valencianes”.