IMG_20150825_103030

El grup considera que és l’opció més respectuosa amb l’entorn, encara que lamenta que l’estació intermodal no se situarà a Vila-real i anuncia que seguirà lluitant per a aconseguir la infraestructura

Vila-real, 25 d’agost de 2015
El portaveu local del grup municipal de Compromís per Vila-real, Pasqual Batalla, acompanyat pel portaveu local de la coalició en la ciutat, Xavier Ochando, ha mostrat la satisfacció del col•lectiu després de conèixer que la Direcció general de Ferrocarrils ha tingut en compte les seues al•legacions a l’avantprojecte de l’Accés Ferroviari Sud al Port de Castelló.
Batalla ha explicat que “finalment s’ha escollit l’alternativa central modificada, que és la solució més beneficiosa per a tots els municipis afectats i, especialment per a Vila-real, ja que la proposta inicial representava una barrera artificial i agressiva per al nostre terme municipal i destrossava una part important de la reserva natural que queda en la zona, com és l’horta i els seus camins rurals i les infraestructures hídriques existents”.
El grup considera que “és la millor opció, perquè circula de forma perpendicular a la costa, facilitant el drenatge de les aigües pluvials i amb una via d’accés més curta”, al mateix temps que destaca “el consens existent entre Vila-real, Almassora i Castelló a l’hora de proposar modificacions”.
Uns resultats que arriben de la mà del propi Ministeri de Foment, a través del document d’aprovació definitiva de l’Estudi Informatiu del Nou Accés Ferroviari Sud al Port de Castelló, en el qual es reflecteix la previsió de la Generalitat Valenciana d’una gran estació intermodal, que se situaria al costat de la refineria de petroli, en el Polígon Industrial El Serrallo, a Castelló. “Ens congratulem que les al•legacions presentades hagen sigut tingudes en compte, però estem totalment en desacord amb aquesta qüestió”, indica Batalla.
“El document dóna per descomptat que la intermodal se situarà a Castelló i hem corroborat que així serà, tot fet de forma unilateral pel Partit Popular abans de perdre les eleccions autonòmiques”, assenyala.
Així, el portaveu nacionalista explica que “Foment va cedir les competències a través d’un conveni a la Generalitat en aquest sentit i el PP, que sabia que anava a perdre les eleccions, va decidir portar l’estació a aquest enclavament”, al mateix temps que ha criticat als exrepresentants populars a Vila-real, que “van deixar passar l’oportunitat de portar la infraestructura ací”.
No obstant açò, ha destacat que “seguirem lluitant per a modificar aquesta decisió, encara que tot apunta al fet que va a ser molt difícil”. De moment, se sol•licitarà una reunió amb la nova consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, la socialista María José Salvador, “per a veure si és possible arribar a una solució perquè la intermodal s’ubique a Vila-real”.
Així mateix, tant Batalla com Ochando lamenten que “s’ha perdut una gran oportunitat, perquè disposàvem d’un milió de metres quadrats de l’Espai Vila-real, amb la via al costat i amb la projecció d’una ronda Sud-oest que tampoc ha arribat i que haguera sigut ideal per a impulsar la ceràmica”.
Batalla, que considera que “el triangle de la ceràmica l’haguera agraït”, ha manifestat: “Seguim demanant un respecte per al sector ceràmic, al que, al llarg de la crisi, ni el Govern central, ni l’autonòmic, han sabut respectar, amb totes les traves que li han posat”. D’aquesta manera, assegura que “des de Compromís per Vila-real no anem a tirar la tovallola i seguirem lluitant per aquesta ciutat”.