Festes i reciclatge

Diu una lletra de la Gossa Sorda que “el temps s’acaba”; i és cert. El que hem aprés les persones interessades pel medi ambient és que tot i tots estem connectats. Cada vegada que una botella de vidre no es recicla i se n’ha de fer una de nova, fem que les emissions de CO2 augmenten i contribuïm a l’escalfament climàtic, tot llançant als abocadors matèries de gran utilitat. Només al País Valencià, cada any 1.283.003 t de residus fan cap als abocadors, un 69% del total; una xifra molt allunyada d’allò que seria desitjable.

Des de Compromís, i des del govern local, mantenim un propòsit clar: reduir l’impacte dels residus urbans. Hui que celebrem la nit de la xulla és un dia especialment adequat per a pensar-hi; mirem les taules quan acabem de sopar i reflexionem. Què fem perquè les festes siguen també més ecològiques, amb menys residus? Ara bé, la meua obligació, com a regidor, és respondre a una altra pregunta: Què fa l’Ajuntament perquè la ciutadania en festes puga reciclar fàcilment? Açò m’ha dut a considerar un acord amb Ecovidrio per al maig, a fi que les penyes tinguen contenidors mòbils per a vidre, fàcils de dur als punts de recollida. Alhora, estem estudiant facilitar a les penyes gots fets de materials biodegradables, tot subvencionant-ne el preu, per a fer-los més assequibles.

És hora ja que les festes canvien de cara… Les festes no tenen perquè ser-ne l’excepció; si reciclem durant tot l’any, per què no en festes? Fem del reciclatge una festa.

Josep Pasqual Sancho Rubert
Regidor d’Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *