El regidor de l’àrea, Xavier Ochando, es reuneix amb una comitiva de representants autonòmics, encapçalada per Alberto Ibáñez, per a marcar un full de ruta conjunt i crear sinergies entre l’Ajuntament i el Consell
Vila-real, 29 d’octubre de 2015. El regidor de Joventut de Vila-real, Xavier Ochando, s’ha reunit amb el secretari autonòmic d’Inclusió i de l’Agència Valenciana de la Igualtat, el vila-realenc Alberto Ibáñez, que ha visitat l’Espai Jove juntament amb el secretari general de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Jesús Martí Nadal, i amb el president del Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana, Natxo Mollà, per a parlar sobre les polítiques de joventut que s’engegaran des de l’IVAJ i també des de Regidoria.
Tal com ha explicat Ochando “hi ha hagut molt bona connexió i d’aquesta trobada pot sorgir una sinergia molt important entre la Generalitat i l’Ajuntament en matèria de joventut”. En aquest sentit, l’edil destaca que “Vila-real s’ha convertit en tot un referent respecte a la resta de comarques i també a nivell autonòmic, ja que les iniciatives que la Conselleria i l’IVAJ volen engegar van en la mateixa línia d’aquelles que ja impulsem nosaltres fa quatre anys i que actualment realitzem”.
“El fet que ells vulguen realitzar polítiques com les nostres i que les idees que des de Vila-real hem proposat ja estiguen en el seu full de ruta ens ofereix molta tranquil•litat, ja que demostra que anem pel mateix camí”, assegura Ochando.
En aquest sentit, l’edil de Joventut repassa alguns dels punts que s’han tractat i en els quals els representants autonòmics han mostrat un especial interès de col•laboració. “Les escoles d’animació que tenim, úniques a Castelló, així com el Consell de la Joventut, a més d’oferir suport a plans d’ocupació, i fins i tot impulsar el Cineculpable per a aconseguir que siga un festival de referència a la Comunitat Valenciana, són alguns dels temes que hem dialogat”, subratlla Ochando.
Així mateix, “he traslladat algunes peticions d’activitats que ens agradaria engegar i plans als quals adherir-nos, propostes que han sigut molt bé rebudes”, afirma, i assegura que “he explicat el model que seguim per a impulsar l’autogestió i la descentralització de la Regidoria per a donar major protagonisme als joves, patró que també vol seguir l’IVAJ perquè siguen les associacions les que s’organitzen”.
En la mateixa línia s’ha pronunciat el secretari autonòmic Alberto Ibáñez, qui ha posat l’accent que “la Generalitat Valenciana preveu descentralitzar i posar en mans dels municipis els serveis i programes en matèria de joventut, amb l’objectiu que siguen els propis ajuntaments els qui gestionen amb major flexibilitat aquestes polítiques i iniciatives, tot i que sempre sota el paraigua i la supervisió i el suport del Consell”.