El grup municipal de Compromís per Vila-real ha presentat una moció que es debatrà en el pròxim Ple per a exigir al Govern central que garantisca el fons de pensions i realitze una revisió a l’alça.
El portaveu del grup municipal, Pasqual Batalla, ha assenyalat que “el passat 1 de juliol, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social feia públic que s’havien tret 8.700 milions d’euros del fons de reserva per a poder pagar les pensions contributives, cosa que, segons la Llei 28/2003 de 29 de setembre, reguladora del Fons de Reserva de la Seguretat Social, no s’hauria de fer, ja que diu clarament que aquest fons es destinarà, amb caràcter exclusiu al finançament de les pensions de caràcter contributiu”.
La citada llei, afig, segons Batalla, que “només serà possible tocar la guardiola de les pensions en situacions estructurals de dèficit per operacions no financeres del sistema de la Seguretat Social i no podrà excedir en cada any del 3% de la suma de tots dos conceptes, a més de precisar d’autorització prèvia del Consell de Ministres”. “Novament, han ficat mà a la caixa de les pensions i cada vegada va quedant menys, per la qual cosa açò s’ha de parar com més prompte millor, per a garantir que tots els ciutadans poden cobrar”, assenyala.
I és que, “si bé és cert que en 2012 es va fer una modificació de mesures de consolidació i garantia del sistema de la Seguretat Social que contemplava que durant 2012, 2013 i 2014 no s’aplicaria el límit del 3%, la veritat és que ara mateix aquest Reial decret Llei 28/2012 ja no té validesa”.
“En cap lloc”, indica Batalla, “diu que el Consell de Ministres no s’haja de reunir abans per a aprovar la proposta”, qui assenyala que “la caixa de les pensions en 2011 era de 66.815 milions d’euros i avui estem pels 25.176 milions. A aquest ritme, el fons només aguantarà uns pocs anys”.
Per al portaveu nacionalista, “aquestes xifres són demolidores, perquè vivim en un Estat de dret, on les persones majors tenen dret a cobrar una jubilació digna i tots hem de lluitar per a garantir que aquesta guardiola dure”.
Per açò, des del grup municipal de Compromís per Vila-real se sol•licita garantir les revisions a l’alça de les pensions, “ja que moltes famílies viuen d’aquestes aportacions dels majors, que porten anys suportant el pes de la crisi i les pujades de preus, mentre les seues pensions s’estanquen”.
A més, el grup demana al Govern central que garantisca la continuïtat del fons i de les pensions, “centrant-se a retornar, en la mesura de les seues possibilitats, diners perquè el sistema aguante i no s’esgote”.