El Grup Municipal Compromís per Vila-real portarà al Ple l’adhesió de l’Ajuntament al manifest de la Plataforma NO a la MAT de les comarques del nord.
Compromís per Vila-real presentarà al Ple de l’Ajuntament una moció perquè l’Ajuntament de Vila-real signe el manifest contra la MAT Morella-Almassora. Segons explica el regidor Sancho, “no podem permetre que posen una línia MAT –Molt Alta Tensió– tan a prop de zones poblades i travessant paratges naturals”, per això és important “que l’Ajuntament de Vila-real mostre el seu suport a la Plataforma No a la MAT de les comarques del nord”.
Per a Sancho “és important que posem fre com abans millor a aquesta aberració”, ja que “l’última torre es queda a les portes del terme de Vila-real”, en concret, “ al costat de Santa Quitèria, a pocs metres del paratge de l’ermita”. A més a més, el regidor té seriosos dubtes que “Almassora siga realment l’última torre MAT”, ja que “el risc que vulguen tirar cap al sud fa que indubtablement, en un futur no molt llunyà, travessen sí o sí el nostre terme”.
Per a la Coalició Compromís “és important aturar aquesta barbaritat”, per això “estem lluitant en tots els llocs on tenim veu contra la MAT Morella-Almassora”.
Per a Sancho “està en joc no només el nostre entorn natural” sinó que “nombrosos estudis científics confirmen que la presència d’aquestes torres és perjudicial per a la vida humana”, ja que “la presència dels camps electromagnètics que produeixen augmenten el risc de sofrir càncers, sobretot en els xiquets i xiquetes”.
Per tot açò “esperem que tots els grups municipals de l’Ajuntament accepten aquesta moció”, ja que “no només estem parlant de l’important dany que faran a les poblacions veïnes”, sinó que “estem preocupats per l’important dany que podem sofrir els vila-realencs i vila-realenques”.