El regidor d’Economia de Compromís per Vila-real, Xavier Ochando, acompanyat per l’alcalde, ha mantingut una reunió amb la presidenta de la Cambra de Comerç, Dolores Guillamón, amb l’objectiu d’avaluar les diferents iniciatives que s’han posat en funcionament per a donar un nou impuls als vivers que la Cambra té a Vila-real, en col•laboració amb el consistori, amb l’objectiu d’afavorir la implantació d’empreses i reforçar el caràcter comarcal del servei. En la trobada, celebrada han participat també el secretari general en funcions de la Cambra, Antonio Jesús Ramos, i el secretari adjunt, Javier Valls.
“Els Vivers d’Empreses de la Cambra de Comerç a Vila-real poden ser de gran utilitat per a la marca de Ciutat de la Ciència i la Innovació i les polítiques de foment de l’emprenedoria i generació d’economia que hem vingut desenvolupant en els últims anys a la nostra ciutat”, assenyala Ochando. “Per això volem seguir apostant per aquesta infraestructura i desenvolupar un pla de treball que permeta rellançar la infraestructura per a millorar el servei als emprenedors i afavorir la creació d’empreses”, indica.
Una de les apostes d’Ochando és intensificar les seues potencialitats com a centre de referència comarcal per a donar un nou impuls als vivers. Les instal•lacions de la Cambra alberguen, a més de serveis com el punt PAE i altres programes d’orientació a l’emprenedor, l’únic servei d’arbitratge i mediació de la província, al que acudeixen empreses a la recerca d’un acord. “Des de Compromís per Vila-real volem seguir potenciant el caràcter comarcal dels vivers i el seu atractiu com a centre per a l’emprenedoria, la formació i la constitució d’empreses”, assenyala Ochando, qui explica que a la reunió s’han programat diverses novetats per a atraure més emprenedors i seguir sent líders, amb una notable reducció dels preus dels despatxos, que baixen a la meitat en el primer any d’estada y un 25% el segon any. A més, s’han creat espais de treball compartit, en el qual diverses empreses poden instal•lar-se per a reduir costos i aprofitar sinergies. Una altra de les novetats és l’equipament amb instal•lació wifi gratuïta i la possibilitat d’accés 24 hores els set dies de la setmana. “En només dues setmanes des de la posada en pràctica d’aquestes mesures, quatre noves empreses s’han instal•lat en els vivers, la qual cosa demostra que anem per bon camí”, conclou.