20 persones aturades han començat a entrenar una nova cerca de treball en la II Llançadora d’Ocupació de Vila-real, un programa innovador en la lluita contra l’atur impulsat per Fundació Santa María la Real, Fundació Telefònica i l’Ajuntament de Vila-real. Per a açò, han comptant amb la col•laboració del Servei Públic d’Ocupació (Servef) i el cofinançament del Fons Social Europeu, dins del programa operatiu POISES.

Durant els cinc pròxims mesos, es reuniran diversos dies a la setmana a l’Espai Jove, cedit per la Regidoria de Joventut de Vila-real. Amb l’ajuda d’una tècnica especialitzada, realitzaran activitats per a millorar la seua ocupabilitat i comptar amb noves possibilitats d’inserció laboral.

L’equip de la II Llançadora d’Ocupació de Vila-real està constituït per 20 persones aturades (12 dones i 8 homes), amb edats compreses entre els 18 i els 34 anys, i diversos perfils formatius: ESO, Cicles Formatius de Formació Professional, Batxiller i estudis universitaris.

Hi ha qui cerca el seu primer treball i qui cerca una oportunitat després de quedar-se en atur després d’anys d’experiència en diferents sectors, com a turisme, hostaleria, noves tecnologies i informàtica, construcció, tercer sector o sector social, vendes o atenció al públic, entre uns altres.

A partir d’ara i durant els pròxims cinc mesos, es reuniran diversos dies per setmana i duran a terme diverses activitats per a millorar la seua ocupació: sessions de coaching i intel•ligència emocional, dinàmiques de comunicació, marca personal i cerca d’ocupació 2.0; entrenament d’entrevistes; elaboració de mapes de ocupabilitat, visites a empreses i trobades amb responsables de Recursos Humans amb l’objectiu d’aconseguir la plena inserció dels vint participants.

El regidor d’Economia i de Joventut de Compromís per Vila-real, Xavier Ochando, ha assegurat que “és un vertader orgull comptar amb una nova edició d’aquest innovador programa que tan bons fruits va donar en la seua primera edició, en la qual 17 persones van trobar una ocupació fins i tot abans de finalitzar el període”. Així mateix, indica que “el sistema funciona i des de l’Ajuntament seguirem apostant per aquesta iniciativa, perquè el nostre objectiu és continuar facilitant la incorporació de més persones al mercat laboral, especialment dels més joves, generant així economia”.