La Regidoria d’Economia, que dirigeix el nacionalista Xavier Ochando, treballa ja perquè Vila-real siga una de les beneficiàries del Pla de Garantia Juvenil que la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, que dirigeix el company Rafael Climent, acaba de convocar. Una ajuda que, juntament amb el programa Vilabeca, permetrà seguir lluitant contra l’atur juvenil a la ciutat.

“Vila-real compta amb una taxa d’atur juvenil d’un 16%, 700 joves menors de 30 anys que necessiten una oportunitat i que ara, gràcies al canvi de govern valencià, els podem oferir”, explica Ochando.

“Són molts anys maltractats pels sucessius governs del PP, que han obligat milers de joves del País Valencià molt formats a fugir a l’estranger a treballar de qualsevol cosa per a subsistir i des de Compromís no ho podem permetre”, ha assegurat el regidor.

El Pla de Garantia Juvenil, que compta amb el suport del Fons Social Europeu i amb un pressupost global de 15 milions d’euros, garantirà la contractació en pràctiques de joves menors de 30 anys en situació de desocupació i inscrits en aquest pla i al Servef com a demandants d’ocupació que tinguen algun tipus de formació prèvia.

La Regidoria que dirigeix Xavier Ochando està preparant ja tota la documentació per a presentar-la al més aviat a aquest pla i també al que es publicarà en els pròxims dies, que serà igual però estarà dirigit a joves sense qualificació professional, que també es podran formar mentre cobren. “No anem a deixar passar cap ajuda”, indica.

Gràcies a aquest nou programa, nombrosos joves podran cobrar “sous dignes i tenir seguretat social”. Per això, Ochando i els tècnics d’Economia  treballen per a “encaixar el programa Vilabeca amb aquesta opció, ja que tenim 140.000 euros reservats -el doble que l’anterior edició- i volem plantejar una bona alternativa”, afirma.

L’objectiu és redefinir la iniciativa local perquè, en combinació amb el Pla de Garantia Juvenil puga arribar a “unes 30 o 40 persones amb diferents perfils, que treballarien entre sis i 12 mesos a l’Ajuntament i que podrien aprofitar l’oportunitat per a formar-se cobrant i tenir alternatives en el sector privat en acabar, però també per a ajudar-nos i seguir impulsant el projecte de ciutat que volem”.

El regidor nacionalista, que també dirigeix la Regidoria de Joventut, recorda que “des de les meues àrees seguiré treballant perquè no es perda cap ajuda i aconseguir rebaixar la xifra de l’atur juvenil” i destaca que “en aproximadament un mes començaran  els tres tallers d’ocupació, que arribaran a 30 persones, que es formaran en el centre cívic de María de Lluna, després d’haver estat homologat per la Regidoria d’Economia”. “Volem que els vila-realencs sàpien que ací tenen oportunitats”, conclou.