L’Ajuntament de Vila-real contractarà 70 treballadors agrícoles aquest estiu. Així ho ha anunciat el regidor d’Economia de Compromís per Vila-real, Xavier Ochando, que ha detallat que el consistori ha aconseguit una subvenció de 104.286,63 euros del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) –l’antic INEM-, que permetran donar treball a aturats que durant la passada campanya van cotitzar en el règim agrari.
El programa INEM-Agrari es desenvoluparà en dues fases, una a l’agost i una altra al setembre, en les quals es contractarà a 35 persones cada vegada. “Aquests treballadors hauran de desenvolupar tasques de manteniment d’espais o infraestructures agrícoles de competència municipal”, tal com ha assenyalat Ochando, qui ha especificat que “per a cada període s’ofereixen 33 llocs per a peons agrícoles i dos per a capatassos”.
Així mateix, el regidor nacionalista destaca que serà el Servef qui seleccione i cite als aspirants. Per a açò, “és requisit indispensable haver cotitzat durant aquesta campanya en el règim agrícola”. “Els treballadors seran citats per l’Oficina d’Ocupació del Servef perquè presenten la documentació requerida a l’Ajuntament i així poder baremar els mèrits marcats pel SEPE i poder incorporar-se al seu nou lloc”, indica.
“Des de la Regidoria d’Economia, vam seguir treballant para no deixar passar cap ajuda que puga arribar a la ciutat i donar una oportunitat en matèria laboral a aquells veïns que més ho necessiten, ja que aquesta campanya suposa un important alleujament temporal per a molts treballadors aturats”, indica Ochando.