Compromís per Vila-real lamenta la decisió de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori de situar l’estació intermodal de mercaderies a Castelló. Una notícia que es coneixia fa escasses hores i “amb l’agreujant, a més, d’haver-se remès directament als mitjans de comunicació sense donar-nos la possibilitat de consultar abans l’estudi de viabilitat”, manifesta el portaveu del grup municipal, Xavier Ochando.
“En cap cas s’ha lliurat el document oficial a l’Ajuntament perquè puguem revisar-ho, per la qual cosa anem a reclamar l’informe per a conèixer millor els detalls que han portat a prendre tal decisió”, indica.
No obstant açò, Ochando continua defensant que la millor ubicació és Vila-real. “Nosaltres sempre hem dit que no anàvem a intervenir i que són els tècnics, amb criteris objectius, els qui han de decidir on se situa, però la nostra ciutat té un component especial que la fa el lloc idoni per a comptar amb aquesta infraestructura, que beneficiarà a la nostra indústria i a la de tota la comarca i voltants, ja que som un dels tres principals punts del triangle de la ceràmica”, explica. A més, apunta que “no només tenim un potent mercat gràcies a la nostra indústria, sinó que tenim els terrenys preparats des de fa anys per a acollir l’estació i, si se seguiren uns criteris més centrats en l’impacte ambiental, estic segur que instal•lar-la a Vila-real generaria un impacte molt menor que fer-ho on s’ha decidit”.
No obstant açò, aquests no són els únics motius pels quals el portaveu nacionalista assegura que “anem a seguir reivindicant i treballant perquè es faça justícia amb Vila-real”. Ochando remarca que “una cosa que ens ha dolgut especialment és que vam quedar que es crearia una comissió mixta amb els ajuntaments implicats i la Generalitat no ha complit amb aquesta màxima”.
Finalment, destaca que “no es tracta d’enfrontar-nos amb la nostra ciutat veïna, ni tan sols amb l’ens autonòmic, ja que ací el que importa és que el corredor mediterrani es faça realitat aviat” i assegura que per a gastar-se el 80% del pressupost destinat al Corredor en connexions en l’àrea de Madrid, el Govern de Rajoy no ha tingut cap mirament, així que, al cap i a la fi, el problema continua en l’Estat, que té a la nostra ciutat i al País Valencià completament abandonats des de fa anys quant a infraestructures”.