Compromís arriba a l’equador de la legislatura amb més de 50 iniciatives complides per a la millora de la ciutat en el darrer any

El passat 1 de juliol es van complir dos anys des que els quatre edils de Compromís per Vila-real van començar oficialment a treballar després de la presa de possessió del seu càrrec en l’Ajuntament. En la seua segona legislatura consecutiva al capdavant de l’equip de govern, el grup municipal arriba a l’equador d’aquest període amb diversos canvis que, malgrat tot, no han frenat la gestió diària per a la millora de la ciutat.
En l’últim any, Compromís per Vila-real s’ha enfrontat a la marxa de María Dolores Parra, que ara ajuda a la seua ciutat com a directora general d’Internacionalització; ha incorporat a l’edila Gemma Gil, i ara farà el mateix amb Santi Cortells, després de la defunció fa escassos dies de l’històric dirigent i portaveu de l’equip, Pasqual Batalla. Un recorregut i uns canvis que el grup municipal ha afrontat “amb valentia” i sense deixar de treballar, malgrat tot, per millorar la qualitat de vida dels veïns. En total són prop de 60 les actuacions realitzades a través de les sis regidories que dirigeix Compromís des del juny de 2016 fins al dia d’avui i més de 20 les mocions defensades en el Ple per a exigir que el Govern i altres administracions complisquen amb Vila-real, a més de marcar una línia política “centrada en rescatar persones, amb la coherència que sempre hem mostrat”.
El portaveu del grup municipal, Xavier Ochando, ha destacat que “ha sigut un any dur però ens queda la satisfacció de comptar amb un equip preparat per a afrontar les adversitats i seguir al peu del canó els 365 dies, sense desatendre cap veí i impulsant polítiques valentes”.
En l’àrea d’Economia s’han desenvolupat, a més de cursos, noves campanyes de suport al comerç local, canvis per a millorar el mercat de productors locals i d’antiguitats i també per a reimpulsar el Mercat Central. A més, s’han aconseguit multitud d’ajudes de diferents administracions, especialment de la Generalitat Valenciana, per a ajudar a la creació d’empreses, per a contractar 61 joves menors de 30 anys a través del programa T’avalem i per a oferir formació i ocupació a 30 joves més i set docents, gràcies a la consecució de tres escoles taller, després d’una dècada sense arribar a la ciutat. Així mateix, destaca la creació d’una nova oficina de traspàs de negocis i la nova plataforma e-Commerce de venda online i la celebració d’una segona edició de la Llançadora d’Ocupació, amb un gran índex d’inserció dels seus participants.
La Ruta del Vermut i el Tardeo, els cursos amb contracte laboral per a socorristes, l’arribada de l’oficina Eurodesk, les noves beques Erasmus o el conveni amb el Servef per a la realització de pràctiques en el Espai Jove són altres de les iniciatives impulsades, en aquest cas, des de Joventut, també de la mà d’Ochando.
En l’àmbit d’Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic, Josep Pasqual Sancho destaca l’acord entre Vila-real i Castelló per a comptar amb un sistema de bicis integrat, l’inici de la segona campanya Naturalment, després de l’èxit de la primera edició, la creació d’un innovador banc de llavors per a recuperar varietats tradicionals, el projecte Camins Escolars, la renovació del Bicivila’t, la unió amb Borriana gràcies a un nou carril bici, o la realització d’un projecte pilot de reciclatge de residus orgànics. A aquestes actuacions se sumen la millora i ampliació dels horts urbans i la implantació del control biològic de plagues, juntament amb la instal·lació de panells informatius sobre la contaminació en temps real o la presentació pionera en tot el País Valencià d’una moció, aprovada també en els Corts, per a demanar el subministrament d’aigua neta en el sistema de reg per degoteig per a cobrir la demanda d’agricultors de cultius alternatius a la taronja.
Gemma Gil, per la seua banda, ha indicat que durant els nou mesos que porta al capdavant de Participació Ciutadana s’ha donat un nou impuls als Pressupostos Participatius –en marxa i amb més del 50% de les propostes en execució o finalitzades-, així com al Consell de Xiquets i Xiquetes, que ha participat en l’elaboració de la nova Llei valenciana d’Infància i Adolescència, i s’ha aconseguit avançar la convocatòria de subvencions per a les associacions de veïns. També s’ha licitat una nova campanya d’Assaltabarris, s’ha engegat el centre cívic María de Lluna i s’ha creat la nova campanya Vila-real barri a barri, a més d’aconseguir l’adhesió de Vila-real a la xarxa internacional La Città dei Bambini.
Santi Cortells, que pròximament es convertirà en edil, ha destacat la gran tasca realitzada per Pasqual Batalla, especialment en l’últim any, en el qual “malgrat les seues circumstàncies personals, no va deixar de costat l’atenció als veïns, el contacte directe amb les associacions i col•lectius de la ciutat i, sobretot, va impulsar actuacions molt importants”, com la restauració de la imatge processional de sant Pasqual, l’inici del procés d’agermanament amb Xàtiva, la posada en marxa de nous cursos de valencià o el foment de les tradicions locals de la mà de Recuperem. A açò se sumen la realització d’una segona edició del Voluntariat pel Valencià, “cada vegada amb més inscrits i millors taxes d’èxit” i la promoció d’una nova campanya del nom és Vila-real, entre altres accions, dins les àrees de Tradicions i Normalització Lingüística, “que són un referent, gràcies a ell”, indica.
A les més de 20 mocions presentades pel grup municipal per a exigir, entre altres reivindicacions, l’arribada de més diners dels POIS de la Diputació, s’uneixen les múltiples gestions realitzades des de la primera tinença d’alcaldia, que ha sigut “clau”, segons Ochando, “a l’hora d’aconseguir projectes molt importants per a la ciutat, com, per exemple, la incorporació de l’hostal del rei al patrimoni local, actualment en negociacions, entre moltes altres”.
“El resum que avui presentem respon a un intens any de treball”, assegura Ochando, qui indica que “Compromís no es deté, queden dos anys per davant i els anem a aprofitar al màxim per a seguir complint el nostre programa electoral i també per a seguir escoltant i mirant als ulls als veïns”.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *