L’Ajuntament de Vila-real es prepara per a fer front a l’arribada d’un autèntic exèrcit de morts vivents el proper dissabte 15. Després de la invasió de l’any passat, el Last Day Zombie ultima preparatius i, per a açò, el regidor de Joventut i Economia, Xavier Ochando, i responsables de la Policia Local, Creu Roja, Protecció Civil, així com de l’organització de l’esdeveniment, han mantingut una reunió de coordinació per a garantir la seguretat de veïns i participants en tot moment.
Ochando assegura que aquesta proposta d’oci alternatiu i saludable, basada en un joc de supervivència de temàtica zombi, compta ja amb més de 400 inscrits només a través de plataformes digitals, als quals caldria sumar els qui han adquirit la seua entrada en els establiments físics col•laboradors. Els participants, “igual que en la primera edició, disposaran d’un dispositiu especial que coordinarà i garantirà la seua seguretat i també la dels veïns que des de les seues cases o en la pròpia via pública es convertisquen en espectadors improvisats d’aquest divertit esdeveniment”.
En qualsevol cas, l’edil fa una crida a tots els veïns: “Es tracta d’una activitat amb una sèrie de proves que es disputen a partir de les 23.00 hores i que poden durar durant tota la matinada, per la qual cosa demanem comprensió, ja que és un dia a l’any i ve molta gent de fora de la ciutat i també demanem disculpes per les possibles molèsties que puguen ocasionar els participants, que faran ús de la via pública”.
No obstant açò, afirma que “esperem reeditar l’èxit de la primera edició, ja que encara queden diversos dies perquè els qui encara ho estiguen pensant puguen adquirir la seua entrada i gaudisquen de la gimcama i les proves d’agilitat i de cerca amb pistes, entre altres activitats, tot sota divertides disfresses i maquillatge, que és a càrrec de l’organització”. Cal recordar que l’experiència d’oci alternatiu dividirà als participants entre zombis i supervivents, que hauran de superar diferents proves en diferents punts fins a ser evacuats. L’objectiu del joc és que els supervivents no siguen capturats pels morts vivents i troben les vacunes que els ajuden a sobreviure. El primer a acabar totes les proves i a arribar, serà el guanyador.
“Des de l’Ajuntament hem preparat un dispositiu per a garantir la seguretat de tots, que ningú s’espante, és un joc que ja l’any passat van gaudir tant els espectadors com els qui participen activament”, assenyala l’edil, qui destaca “l’impacte econòmic que tindrà a Vila-real la celebració d’aquesta activitat, com ja ho va fer l’any anterior, sobretot a nivell turístic, ja que als nombrosos locals de restauració i hostaleria que s’ompliran a l’hora del sopar, se sumen aquells adherits a l’activitat, que estaran a la disposició de la ciutadania durant tota la nit”.
El joc no és competitiu i és apte per a totes les edats (entre 10 i 99 anys). Els menors de 14 anys hauran d’anar acompanyats per una persona major d’edat, mentre que els menors de 18 anys hauran de portar una autorització signada pels pares amb una fotocòpia de DNI. Com a aventura configurada com a oci alternatiu, Last Day Zombie prohibeix totalment el consum de drogues i alcohol. Més informació i inscripcions i normes del joc al web http://www.lastdayzombie.com/.