El grup municipal de Compromís per Vila-real ha reordenat l’organigrama a l’Ajuntament per tal de reforçar l’equip davant els reptes de futur als quals s’enfronta la ciutat.

La pèrdua del portaveu nacionalista Pasqual Batalla el passat 13 de juny ha donat pas a l’entrada del següent regidor a la llista electoral, Santi Cortells, que va prendre possessió el passat 28 d’agost. Una incorporació que porta aparellada alguns canvis al grup municipal, compost per quatre regidors.

Aquesta circumstància fa que el fins ara número 2 de la coalició, Xavier Ochando, passe a ser el portaveu del grup a l’Ajuntament, a més de primer tinent d’alcalde, càrrec que ocupava Batalla. Ochando, que fins ara dirigia les regidories d’Economia i Joventut, deixa la segona en mans de Gemma Gil, per tal de centrar-se en la tasca de gestió com a segona autoritat municipal per darrere de l’alcalde.

D’aquesta manera, Gemma Gil continuarà gestionant Participació Ciutadana, juntament amb Joventut. Els canvis també afecten a Josep Pasqual Sancho, que a banda de la Regidoria d’Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic, assumeix la vuitena tinença d’alcaldia, fins ara en mans d’Ochando i també es converteix en coportaveu del grup municipal.

El nou regidor, Santi Cortells, assumeix les regidories de Normalització Lingüística i Tradicions, que va dirigir Pasqual Batalla fins la seua mort.

“Després de patir una de les pitjors situacions que pot viure un partit, com és la pèrdua d’un líder i, per a molts, quasi un pare, ens veiem obligats a aquesta reestructuració de competències que ens permetran enfocar el que queda de legislatura amb un equip rearmat i centrat en les prioritats del futur”, assenyala el nou portaveu municipal.