Una dotzena de persones amb diversitat funcional ha iniciat  la formació per a treballar en un nou rentador de cotxes que projecta el Centre Especial d’Ocupació (CEE) Dinserta –de la Fundació Caixa Rural-, amb la col·laboració de la Cooperativa Catòlic Agrària i de la Regidoria d’Economia.
El centre de negocis Efecte Vila-real és l’espai on s’imparteix la part teòrica del curs, que és una realitat gràcies a la cooperació entre les tres entitats, on l’Ajuntament ofereix el seu suport en la formació dels alumnes, mentre la Cooperativa Catòlic Agrària cedeix les seues instal·lacions per a l’engegada del nou espai de neteja de vehicles, que s’espera que òbriga les seues portes en uns 10 dies.
El regidor d’Economia de Compromís per Vila-real, Xavier Ochando, ha assistit a la primera sessió acompanyat pel director de Dinserta, José Miguel Albornoz; el director general de Caixa Rural Vila-real, Manuel Cubertorer, i el director de la Cooperativa Catòlic Agrària, Sergio Fuster, així com pel professor que impartirà les classes, per a donar la benvinguda als alumnes, als qui ha animat a aprofitar aquesta oportunitat.
Així mateix, Ochando ha destacat que “tenim un compromís amb les persones amb diversitat funcional” i ha assegurat que “el tàndem format amb el Dinserta CEE té un llarg recorregut que comença avui”, al mateix temps que anuncia que “pròximament s’oferirà també formació homologada pel Servef”.
Aquesta és la primera acció formativa dins d’una sèrie d’actuacions programades específicament per a persones amb diversitat funcional. En aquest cas, l’objectiu és capacitar tècnicament als futurs treballadors perquè puguen cobrir els llocs de treball en els rentadors de cotxes que ja s’estan projectant.
Les 12 persones que han iniciat la formació han començat ja amb la part teòrica i acabaran amb pràctiques en el primer rentador que obrirà les seues portes a les instal·lacions de la Cooperativa en uns 10 dies.