La síndica adjunta a les Corts Valencianes, Mònica Àlvaro i el regidor d’Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic a l’ajuntament de Vila-real, Josep Pasqual Sancho, ambdós membres de Compromís per Vila-real, han mantingut una reunió per posar en comú la informació relativa a l’EDAR Vora-Riu de Vila-real.

Tal com explica la síndica adjunta Mònica Àlvaro, “al 2004 el PP va aprovar 14,5 milions d’euros per a una nova EDAR Vora-Riu”, d’eixos diners, segons Àlvaro, “van gastar 278 mil euros en fer un projecte, que el 2010 (recordem que encara governava el PP en les dos administracions) EPSAR va rebutjar”. En resum, “en 13 anys, l’únic que va fer el PP va ser projeccions faraòniques i irreals i gastar 280 mil euros dels valencians i valencianes en fum”. “Ara, gràcies al Govern del Botànic, en tan sols 2 anys ja tenim el projecte que ha costat 20 mil euros i van a començar a executar-lo en un pressupost de 2.6 milions d’euros”.
Segons Àlvaro, “açò no només demostra la ineptitud dels nostres antics representants i el desgovern al qual estàvem sotmesos”, sinó que “demostra que una altra forma de gestionar els recursos públics és possible”.

Així mateix, Sancho es mostra “indignat” per la informació rebuda i afirma que “no entenc com el PP pot atrevir-se a demanar que l’estalvi generat vinga a Vila-real, quan són els mateixos que van sobredimensionar una obra i no li van donar solució” de fet “és hipòcrita que el PP demane or a València, i quan ells governaven ens venien fum de canya pagat a preu de diamant”.

No obstant això, ambdós celebren que “per fi tirarà endavant un projecte realista molt més sostenible tant econòmicament com mediambientalment”. Aquestes dades estan extretes de la resposta a les preguntes parlamentàries registrades amb número 28.798, 28.799 i 28.800 fetes per Àlvaro, i la seua resposta és pública per a tots aquells que vulguen.