La programació de l’últim trimestre de la Regidoria de Joventut arriba carregada d’activitats i novetats per als més joves. El primer esdeveniment a gran escala que se celebrarà del 12 al 15 d’octubre serà la sisena edició de la campus party ViLANeT, que cada any atrau centenars de persones fins a la ciutat.

La següent cita marcada al calendari serà la festa de Halloween, amb activitats a l’skatepark de Vila-real, el 31 d’octubre, i amb una de les cites més concorregudes, com és la Casa del Terror, que enguany se celebrarà en la vesprada i nit del dissabte 4, a l’Espai Jove, a càrrec de Rialla.

A les activitats de cultura japonesa i el curs de capoeira, se sumen els Tallers per la Igualtat, que integren a joves amb i sense discapacitat, i que en aquesta edició compten amb l’activitat Sumem capacitats, única en la província, dirigida a xiquets i joves diagnosticats amb TDAH o hiperactivitat, a càrrec de la psicòloga Marta Blasco.

L’Espai Jove també acollirà una sessió de formació bàsica per a treballar com a voluntari social amb menors i oferirà, novament, els cursos d’anglès, francès i alemany, incloent una important novetat: el curs de japonès Noken 5, que prepararà per a presentar-se als exàmens oficials de l’idioma.

Un curs de fotografia per a aprendre a usar la càmera reflex i una nova edició del curs de Monitor de Temps Lliure infantil i juvenil donaran pas a una altra de les novetats d’enguany, que es realitzarà al novembre, com és l’esdeveniment Save the Date: II Fira de Cerimònies, que s’organitza de la mà d’Economia i UCOVI i que enguany es traslladarà a l’Espai Jove. A més, l’agenda deixa un important espai des del 17 fins al 24 de novembre per a la celebració de la 20a edició del Cineculpable i l’activitat Cinexpress, que en aquesta ocasió ofereix un curs durant les vacances de Nadal per als alumnes de 3º i 4º de l’ESO que reforçarà el projecte entre els més joves.

Així mateix, entre els cursos programats hi haurà un dirigit a xiquets d’entre 10 i 12 anys per a aprendre anglès a través del teatre, dos més per a aprendre a portar al dia la documentació i comptabilitat de les associacions i un altre sobre recursos pedagògics per a monitors de temps lliure en menjadors de centres d’ensenyament.

Al desembre torna El dia més curt, amb projeccions a càrrec de Sal de la Fila; el Missatger Reial; Nadalàndia, que enguany comptarà amb diferents activitats oferides per associacions i col·lectius de la ciutat del 27 al 31 de desembre; el III Nadal sobre rodes, i una de les novetats serà el concert solidari i presentació del CD 90 anys de la Cavalcada de Reis a Vila-real, gravat per la Banda Jove de la Unió Musical La Lira i els beneficis de la qual es destinaran a l’associació de pares adoptants AVAF.

A totes aquestes iniciatives s’afigen els cursos de manipulador d’aliments per al comerç, un altre destinat a hostaleria, els cursos d’iniciació a la ràdio i els de DJ. “És una completa programació de la qual esperem que gaudisquen tant xiquets com joves i que està pensada no solament per a l’oci, sinó també per a la formació per a l’ocupació i que compta, com sempre, amb les entitats juvenils de la nostra ciutat”, destaca la regidora de Joventut, Gemma Gil, qui anima a participar en les activitats.