La Regidoria de Participació Ciutadana de Vila-real acaba de llançar una enquesta a l’aplicació mòbil municipal per a conèixer les preferències dels usuaris del nou autobús que connecta Vila-real amb l’UJI.
L’objectiu és seguir millorant i ajustant el servei -que provisionalment durant tot el trimestre funciona de manera gratuïta- a les necessitats dels estudiants. Per açò, aquells que tinguen descarregada la APP municipal en el telèfon mòbil podran accedir a l’apartat Enquestes, on se’ls plantegen tres preguntes amb diferents possibles respostes. D’aquesta manera, els usuaris podran respondre què parada de bus a l’UJI prefereixen, clicant sobre les set opcions disponibles: la de l’estació de Renfe; avinguda de Francesc Tàrrega, 53; avinguda de Josep Ramon Batalla (bàscula); avinguda de Pius XI, 30; Joan Baptista Llorens, 2; avinguda de la Murà, 22, o avinguda d’Itàlia, 82.
També es pot escollir l’horari d’anada i de tornada, amb diverses opcions per a cadascun. En el cas del bus d’anada, s’ofereixen les opcions de les 7.15 hores, així com les 8.15, les 9.15, les 14.15 i les 15.15 hores. En el cas del transport de tornada, es consulta quin és el millor horari per als usuaris del servei, donant a triar entre les 14.15, les 15.15, les 17.15, les 20.30, les 21.00 o les 21.30 hores.
La regidora de Participació Ciutadana de Compromís per Vila-real, que al seu torn és responsable de l’àrea de Joventut –impulsora del bus la UJI-, Gemma Gil, recorda que l’enquesta estarà activa almenys durant dos mesos i que una vegada finalitzat el període de prova, es realitzaran els canvis pertinents. El nou servei, en marxa des de l’11 de setembre, és d’ús exclusiu per als universitaris de Vila-real, que “ja no depenen únicament del transport privat o del tren i de l’autobús a Castelló i del seu posterior enllaç amb el TRAM, sinó que es desplacen de manera directa amb la universitat”, tal com recorda Gil, que destaca la “agilitat, comoditat i seguretat del servei”. “Després del primer trimestre i de la corresponent valoració, comunicarem si es fan ampliacions d’horari o de parades, el preu oficial per als estudiants i anunciarem si es fa algun tipus d’abonament”, apunta l’edila, qui es mostra satisfeta de l’acord aconseguit amb l’empresa i la universitat i del funcionament aquestes primeres setmanes.