La Regidoria d’Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic de Vila-real acaba d’adjudicar a dos usuaris en llista d’espera dues parcel·les lliures dels horts urbans. El regidor de l’àrea, el nacionalista Josep Pasqual Sancho, ha indicat que “tot i que en l’actualitat tot el recinte està al complet, sempre hi ha algun cas de persones que renuncien a seguir fent ús del seu espai, per la qual cosa aprofitem per a donar pas a altres veïns que sí desitgen aprendre a conrear”.
En aquest sentit, anuncia que 32 de les parcel·les en ús venceran el seu contracte en el pròxim any, per la qual cosa tornaran a ser sortejades en el mes d’abril. “En 2018 es compliran tres anys des de l’engegada dels horts urbans i les persones que han ocupat terrenys des del primer dia –abans de l’ampliació del projecte- i han anat fent renovacions anuals hauran assolit el màxim establit”, explica el regidor de Compromís per Vila-real.
No obstant açò, assegura que “tots ells podran tornar a sol·licitar parcel·la i, en cas que se’ls adjudique, s’intentarà que tornen a ocupar el mateix lloc en el qual han treballat fins ara, ja que molts han realitzat xicotetes inversions en material de reg o altres elements necessaris per als seus cultius i ens agradaria que ho amortitzaren”. I assenyala que aquells que es presenten per primera vegada també tindran opcions, ja que, de moment, se sap que hi haurà quatre apartats lliures per a nous usuaris.
Sancho afirma que “des de la Regidoria estem treballant en un canvi d’ordenança, perquè es puga aplicar ja en el mes d’abril, per la qual cosa una vegada estiga tot a punt anunciarem amb temps els terminis perquè tothom puga participar”.
En total, els horts urbans Fila 13 compten amb 43 parcel·les d’al voltant de 40 metres quadrats, tres més de 73 metres per a associacions i una més per a compostatge. “El 44% dels espais està ocupat per veïns majors de 45 anys; el 29% són jubilats, i el 27% són estudiants o treballadors a temps parcial”, afig l’edil.