L’Ajuntament de Vila-real segueix treballant en l’impuls i foment del valencià a través de diferents iniciatives, gràcies al conveni de co·•laboració subscrit amb l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL).
D’aquesta manera, la Regidoria de Normalització Lingüística, que dirigeix el regidor de Compromís per Vila-real, Santi Cortells, organitzarà la pròxima edició de la Jornada Jaume I, que es va celebrar per primera vegada a Alzira, el 16 i 17 de desembre del 2016. “Es tracta d’una jornada centrada a difondre la figura i l’època del monarca fundador del Regne de València i, vist l’èxit i interès suscitats en la seua primera edició al municipi valencià, hem sol·licitat a l’AVL la coorganització de la sessió”, explica Cortells, qui assegura que “tant l’AVL com l’Ajuntament d’Alzira han mostrat la seua disposició sobre aquest tema”.
D’aquesta manera, la Junta de Govern de l’AVL ha acordat coorganitzar la Jornada Jaume I amb tots dos ajuntaments i establir que el municipi de celebració de la sessió serà, de manera alterna, Vila-real o Alzira, començant per Vila-real, que abans de finalitzar enguany s’encarregarà de l’organització de l’acte.
“Des de la Regidoria que dirigisc estem en contacte amb l’AVL per a determinar els preparatius de l’esdeveniment i fixar una data, de manera que en breus donarem a conèixer tots els detalls de la cita per a les persones que desitgen participar”, afirma Cortells.