L’Ajuntament de Vila-real celebrarà, un any més, la tradicional festivitat en honor a la patrona dels músics, Santa Cecília, amb una jornada especial en la qual s’han implicat una desena d’entitats musicals.
El regidor de Tradicions de Compromís per Vila-real, Santi Cortells, ha explicat que “aquesta festa forma part de les nostres arrels com no podia ser menys, la nostra ciutat compta amb la seua pròpia celebració, actes commemoratius que enguany celebrem el proper diumenge 19, encara que la data oficial és el dimecres 22”. Cortells, que ha presentat la programació acompanyat per la presidenta de la Coral Sant Jaume, Amparo Peña, i pel president de l’Associació Cultural Rondalla Francesc Tàrrega, Juan Carlos Torres, ha indicat que la jornada donarà inici a les 8.00 hores, amb una diana pels carrers de Vila-real, a càrrec del Grup de Dolçainers i Tabaleters El Trull i la Unió Musical La Lira.
A les 10.30 hores, autoritats, associacions i veïns es reuniran a la plaça de la Vila per a acudir a Els XIII, on arreplegaran la imatge de Santa Cecília i l’acompanyaran fins a la basílica. Mitja hora més tard, s’oferirà la santa missa en honor a la patrona dels músics, amb la intervenció de la Coral Sant Jaume, sota la direcció d’Alfredo Sanz, i la Orquestra Supramúsica, dirigida per Pepe Gil i amb Maria Isabel Casalta a l’òrgan.
En finalitzar la cerimònia, el Grup de Danses l’Anguilla farà una mostra dels seus balls i tot seguit començarà la processó de retorn cap a Els XIII, on romandrà la imatge, i se servirà un vi d’honor. “Com cada any, comptem amb entitats molt implicades en una data tan assenyalada, ja que a la cita no faltaran, a més de les associacions ja nombrades, l’Agrupació Musical Verge de Gracia, la Associació Cultural Rondalla Francesc Tàrrega, el Conservatori Mestre Goterris o el Grup de Danses el Raval, que participen i col·laboren en l’organització de l’acte”, destaca Cortells.
“Els músics són molt importants per a la nostra ciutat i per això volem seguir amb una tradició tan arrelada que, a més, es commemora en moltes altres cultures, recordant la màrtir que en el segle III va ser obligada a renegar de la seua fe i va morir cantant, convertint-se així en la patrona dels músics”, assegura l’edil de Tradicions.
Per la seua banda, Amparo Peña agraeix “que se seguisca treballant per mantenir aquesta festa tan arrelada perquè les associacions ens agermanem i fem el que més ens agrada fer, ja que és una celebració que vivim amb molta il·lusió”. Així mateix, Juan Carlos Torres, destaca que “el dia de Santa Cecília no és simplement la celebració d’un acte religiós, els músics participem per a fer d’aquesta una festa més notòria, si cap, i així s’ha aconseguit generar un ambient inigualable quan arriba aquest dia, en el qual els costums i tradicions de la nostra ciutat estan a l’ambient”, manifesta, “per açò esperem que molts veïns ens acompanyen aquest dia i que gaudisquen com nosaltres”.