Millores en el transport públic, ampliació de voreres i rampes, el foment de l’energia solar tèrmica o el reforç de la xarxa pública de wifi són algunes de les 34 propostes que els VII Pressupostos Participatius sotmeten, a partir de hui, a votació popular. Durant una setmana, fins dimarts que ve, 28 de novembre, tots els veïns de Vila-real podran triar les tres propostes ciutadanes que consideren més interessants. Les que tinguen major suport s’integraran en els pressupostos participatius de l’any que ve.
“Després de la celebració, dissabte passat, del Fòrum de Pressupostos Participatius, que es va encarregar d’una primera selecció de les propostes presentades pels mateixos ciutadans, entrem ja en l’última fase del procés de participació ciutadana, en la qual de nou seran els veïns i veïnes de Vila-real els que, amb el seu vot, decidisquen l’ordre de prioritat de les accions a desenvolupar durant l’any que ve, tenint també en compte criteris de viabilitat”, detalla la regidora de Participació Ciutadana, Gemma Gil. “Un any més, la societat vila-realenca torna a demostrar la maduresa i implicació amb la vida pública local, en un procés 100% participatiu, des de la primera fase, amb la presentació de propostes per part dels veïns, fins a l’etapa final de votació popular. Un procediment que, en les seues set edicions, s’ha consolidat plenament, col•locant Vila-real en un punt de referència en la implementació d’aquest tipus de mecanismes de participació ciutadana”, detalla l’edil de Compromís per Vila-real.
Les propostes veïnals reflecteixen les principals preocupacions i reivindicacions de la ciutadania per a l’any que ve, en qüestions com la millora de l’entorn urbà –més parcs infantils, neteja viària i de solars, accessibilitat urbana o seguretat vial-, noves dotacions, com un parc d’Street Workout, millora del transport públic i adaptat o ajudes per a l’adquisició de material infantil i l’escolarització. L’obertura de les cases de barri amb activitats per als adolescents, una nova base de bicicletes al costat de la prefectura de Policia Local o recuperar l’antiga estació de la Panderola per a un ús social i cultural són unes altres de les propostes plantejades per la ciutadania.
Després de l’anàlisi i selecció del Fòrum d’associacions, els pressupostos participatius s’obrin ara a la votació popular de les propostes. Tots els majors de 16 anys empadronats a Vila-real podran votar, fins al 28 de novembre, les tres actuacions que consideren més prioritàries per a ser executades durant el pròxim exercici. Els vots podran emetre’s de manera presencial, a la planta baixa de l’ajuntament, o a través dels formularis online disponibles en el web http://www.pressupostosparticipatius.vila-real.es.