El programa radiofònic escolar ‘Ràdio-activitat’, patrocinat per la Regidoria de Normalització Lingüística, amb la col·laboració de la Generalitat, arriba a la seua XX edició amb nous lliuraments, que es poden escoltar fins al 6 de juny tots els dimecres a les 12.30 hores en la 99.2 FM d’Onda Cero Vila-real.
El regidor de Normalització Lingüística, Santi Cortells, ha assenyalat que es tracta d’una activitat “molt creativa i completa, ja que fomenta la comunicació i estimula la imaginació dels més joves” i ha recordat que “a més de conèixer el funcionament d’un mitjà de comunicació com és la ràdio, professors i alumnes són els encarregats de preparar els continguts de cada programa, sempre en valencià”.
El programa emet cada setmana una nova edició amb els alumnes dels col·legis de la ciutat com a protagonistes, que ho escolten en l’aula com una activitat didàctica més. Al gener va començar l’emissió dels estudiants de secundària de Fundació Flors, que parlaran sobre robòtica i sobre el seu centre. Els següents seran els alumnes de tercer i quart de primària d’Escultor Ortells, el dia 14, als quals els seguiran l’IES Miralcamp, Francesc Tàrrega i la resta de centres participants fins al final de temporada.
“En els programes participen alumnes de diferents edats que parlen sobre temes molt diferents, com sobre els costums, curiositats, poesia i contes, motivació, innovació, tradicions de la ciutat, valors, emocions i temes sobre els quals aprenen en el centre educatiu, de manera que tots podem ser partícips del missatge que ens envien a través de les ones”, indica Cortells. Així mateix, destaca que l’activitat ajuda a fomentar la participació i a cohesionar alumnes i professors.
En finalitzar cada edició de ‘Ràdio-activitat’, es prepara una recopilació de tots els programes i es reparteix a tots els centres educatius. “Aquesta activitat, que fomenta l’ús del valencià i la creativitat en la població escolar, ha sigut premiada i es pot escoltar també en www.vila-real.es/radio-activitat.