Vila-real i Borriana estrenaran abans de l’estiu un nou carril especialment pensat per a ciclistes i vianants. La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori de la Generalitat Valenciana, ha iniciat ja els treballs de connexió per a ciclistes i vianants entre ambdues ciutats, una intervenció que tindrà un cost de 275.000 euros (IVA inclòs) i que estarà finalitzada en “dos o tres mesos”.

Així ho ha donat a conèixer durant una visita a les obres el director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, acompanyat pel regidor de d’Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic de Vila-real, Josep Pasqual Sancho, juntament amb altres representants de Vila-real i Borriana.

Sancho ha aplaudit la iniciativa, assegurant que “la mobilitat sostenible i la seguretat de vianants i ciclistes és una prioritat” i ha destacat que “Vila-real ha fet una aposta decidida per l’ecologisme i aquest nou carril bici que ens unirà amb els nostres veïns de Borriana serà un punt més a favor per les polítiques centrades en el benestar del nostre entorn i de les nostres persones”. A més, ha assenyalat la importància de facilitar els desplaçaments en un mitjà saludable, com és la bicicleta, d’una manera segura.

El cap del Servei Territorial, J. M. Santa Úrsula, assegura que “les obres, que van començar la setmana passada, van a molt bon ritme i permetran aprofitar l’espai que discorre en paral·lel a la CV-185, que compta amb terrenys expropiats des de fa anys per al desdoblament del vial fins l’Hospital de la Plana”. “Comptem amb alguns trams realitzats fins al moment i el que es va a fer ara és unir-los amb 1.822 metres de carril bici nou amb una amplària de tres metres”, indica. Així mateix, Santa Úrsula explica que “aquestes infraestructures són molt utilitzades pels usuaris, que comencen per donar-li un ús lúdic, però que acaben utilitzant aquests carrils per a desplaçar-se de manera habitual entre ciutats evitant usar el cotxe”. “Aquest vial serà molt útil per a Vila-real i Borriana i, de forma indirecta, també connectarà amb Castelló, Almassora o fins i tot Nules”, afirma.