El col·lectiu de Compromís per Vila-real considera necessària una negociació amb les entitats acreedores per part de l’Ajuntament per a adquirir els terrenys de la Fundació Dolores García abans que no isquen a subhasta.

L’objectiu, a més de preservar la funció social de les instal·lacions, de les quals fan ús els alumnes del Centre d’Educació Especial (CEE) La Panderola, és salvaguardar els drets legals de la Fundació Dolores García i aconseguir un nou terreny completament municipal, que seria ideal per a la construcció del nou pavelló Campió Llorens.

La militància de Compromís per Vila-real opina que una subhasta al millor postor d’estos terrenys perjudicaria els jóvens amb diversitat funcional que fins fa poc feien ús de les pistes de pàdel. Així mateix, proposen a l’Ajuntament que el nou poliesportiu s’ubique en este solar, més accessible, amb metres quadrats de sobra per a garantir un recinte d’iguals o majors característiques que el projectat i, allò més important, en terrenys que serien totalment municipals i que es troben just enfront del col·legi Mare de Déu del Carme, que tindrien l’edifici a poc més de 10 metres.

Els dubtes del col·lectiu local sobre el fet de construir un nou pavelló en terrenys cedits per l’Orde dels Carmelites ja quedaren paleses uns quants mesos arrere, quan la militància exposà públicament que este acord aniria en detriment tant dels usuaris del pavelló com dels alumnes del col·legi.

Per a Compromís per Vila-real, una inversió d’estes característiques, encara que la faça el Villarreal CF, no pot ser fruit d’una ocurrència de darrera hora perquè els veïns hi vegen alguna cosa inaugurada abans de les eleccions.

Per una altra banda, el col·lectiu local rebutja les afirmacions difoses sobre els seus membres, als quals els acusen d’oposar-se a què els alumnes del col·legi Mare de Déu del Carme disposen d’un poliesportiu. Rotundament fals. El que en cap moment vol la militància de Compromís és que els usuaris de l’antic pavelló vegen reduïdes dràsticament les hores i activitats ofertades en ser incompatibles amb l’horari lectiu. Esta situació només pot acabar amb un conflicte que perjudicaria totes les parts. I atés que no és viable, el col·lectiu preferix evitar qualsevol inconvenient, proposant solucions racionals pensades per als més de 51.000 habitants de la ciutat.

Els membres de Compromís per Vila-real són conscients que la situació no és fàcil, però consideren que, a més de dotar d’un pavelló d’ús 100% municipal com el que han eliminat, rescatarien uns terrenys i unes instal·lacions que fan, i continuaran fent, una tasca social molt necessària.