Un total de 60 joves d’entre 16 i 29 anys s’acaben d’incorporar al Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil (POEJ). El regidor d’Economia de Compromís per Vila-real, Xavier Ochando, ha estat l’encarregat de donar la benvinguda en la Biblioteca Universitària del Coneixement (BUC) als participants de la formació remunerada i als cinc tècnics contractats, “tots seleccionats del Servef”.

“Vila-real, com a Ciutat Educadora, se sent orgullosa d’acollir aquest projecte destinat a un dels nostres valors més importants per al present i el futur: la joventut”, explica Ochando. “La formació per a l’ocupació és vital, els nostres veïns necessiten estar formats per a tenir millors oportunitats i les nostres empreses necessiten d’aquestes persones capacitades per a poder portar avant els seus projectes”, assegura, “per açò no podíem romandre al marge i gràcies a aquest pla podem oferir una nova oportunitat a persones joves –amb o sense formació- perquè siguen més competents en sectors on la demanda de contractacions ha augmentat”.

A més, el regidor nacionalista recorda que “l’Ajuntament està fent tot el que està en la seua mà per a aconseguir tots els programes d’ocupació possibles i actualment som capdavanteres en dotació –amb 3,3 milions d’euros- per a aquest tipus d’iniciatives que abasten tot tipus de perfils”.

“Aquests programes estan donant els seus fruits en una de les nostres principals preocupacions, com és la lluita contra l’atur, passant de les 6.200 persones aturades del 2013 a les 3.700 actuals, de les quals 972 són menors de 34 anys (un 26%) i d’ells 653 no tenen cap qualificació o és molt baixa”, manifesta l’edil, que reitera la seua intenció de “mantenir l’esforç inversor en aquests plans”.

El programa mixt de formació i ocupació arriba a través del Fons Social Europeu (SFE), està gestionat pel Ministeri de Treball i compta amb un pressupost de 446.572 euros subvencionat en un 98%. Es dirigeix a tres tipus de col·lectius: joves sense cap formació (30 places), joves amb formació bàsica i mitjana (20) i joves amb formació superior (10). “Aquest programa és l’únic que ofereix una remuneració durant els nou mesos de formació i pràctiques -147 euros al mes-, amb l’objectiu d’incentivar la participació”, apunta Ochando, al mateix temps que recorda que “a més, és l’únic pla d’ocupació de l’Ajuntament que ofereix pràctiques reals en empreses”.

El projecte consisteix en cinc accions formatives en tres branques diferents, amb 10 alumnes per acció. Així, s’ofereix la formació Activitats auxiliars de comerç (imparteix la Fundació Tots Units); Activitats auxiliars de magatzem (Tots Units); Operacions auxiliars de muntatge i manteniment de sistemes microinformàtics (Ajuntament de Vila-real); Atenció al client consumidor o usuari (Cambra de comerç), i Organització del transport i la distribució (Cambra de comerç).

“Esperem que els participants aprofiten aquesta oportunitat i puguen integrar-se en el mercat laboral, ja que la formació que s’imparteix s’ha decidit després de realitzar un estudi i diagnòstic de la situació en la ciutat, així com de les perspectives de futur i de les tendències del mercat de treball”, conclou l’edil d’Economia.