L’empresa fabricant de paper Clariana ha fet 125 anys fa uns mesos i, des de l’octubre del 2017 fins l’octubre d’aquest 2018 celebra aquest important aniversari.

Són molts els vila-realencs que han passat per a aquesta companyia, que actualment compta amb prop d’un centenar de treballadors i que exporta el 80% de la seua producció fora de les nostres fronteres.

És per aquest motiu que la directora general d’Internacionalització, la vila-realenca M. Dolores Parra, i els regidors Xavier Ochando, Josep Pasqual Sancho i Santi Cortells han visitat les instal·lacions per a conéixer millor el funcionament de la fàbrica, on han estat rebuts pel cap de vendes de la signatura, Hipólito Vivó, i el cap de producció i manteniment, Xavier García.

Una visita institucional que, a més, ha servit perquè els representants de l’empresa coneguen els nous programes i ajudes a la internacionalització que impulsa el Govern autonòmic des de l’àrea que dirigeix Parra, ja que Clariana envia els seus productes a més de 60 països dels cin continents, per la qual cosa té un important perfil exportador.

“És un orgull per a Vila-real comptar amb una empresa d’aquestes característiques que, a més, dins del seu sector és la primera a nivell autonòmic i la segona en l’àmbit estatal”, afirma Parra, qui destaca la “gran capacitat de transformació que va tenir després de la caiguda del mercat nacional en els anys de crisi, augmentant les exportacions”.

Cal destacar que Clariana és l’única companyia a tot l’Estat que fabrica productes de paper amb color a la carta, amb papers i embolcalls que arriben de manera exclusiva a negocis com la prestigiosa joieria Tiffany&Co, als Estats Units; la casa Puig, Carolina Herrera, Paco Rabanne, Loewe, Adolfo Domínguez, Prada o Hugo Boss, entre d’altres.

Clariana també és l’especialista que s’encarrega de fabricar el paper de seguretat específic per a la loteria, les receptes de la Seguretat Social, els cupons de l’ONCE o els bitllets de la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre i és la número 1 del sector editorial, ja que amb el seu paper s’imprimeixen els llibres d’importants editorials.

“Aquesta empresa és un potent exportador que genera economia directa i indirecta, a través del sector terciari que, a més, ha sabut implementar les noves tecnologies per a millorar també en eficiència i qualitat mediambiental”, apunta el regidor d’Economia, Xavier Ochando, qui destaca l’obtenció de reconeixements i certificats tan importants com l’EU Ecolabel Certificate o el PEFC – Chain of Custody, “la qual cosa ens aporta la garantia que respecten el medi ambient i demostra que són exigents amb els estàndars de qualitat”. “Esperem que Clariana puga fer altres 125 anys a la nostra ciutat”, conclouen els representants.