El pàrquing subterrani de la plaça de Colom ha tornat a obrir les portes després de la seua remodelació. A partir d’ara es pot utilitzar de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 i de 17.00 a 20.00 hores i els dissabte de 9.00 a 14.00 hores, de manera totalment gratuïta però sempre durant un màxim d’una hora, fent servir el sistema de zona blava, per la qual cosa, s’haurà d’indicar a la part davantera del vehicle l’hora d’arribada.

Aquest sistema de funcionament rotatori permetrà que els veïns de la zona puguen fer servir l’aparcament durant la resta d’hores de la setmana, especialment en dissabte i diumenge i a la nit.

La iniciativa permet compatibilitzar l’ús per part dels clients del Mercat Central i dels comerços de la zona centre, així com aquells ciutadans que acudisquen a fer gestions, i també per part dels residents. A banda de les 21 places per a vehicles, l’espai compta amb lloc per a motos i bicicletes i disposa de marcadors que indiquen els espais lliures, un d’ells a la porta del recinte.

La iniciativa s’ha dut a terme comptant sempre amb les opinions i suggeriments dels veïns, seguint les normes bàsiques de la Participació Ciutadana, àmbit en el qual Vila-real és un referent gràcies a la gestió de Compromís des de 2011.