Compromís per Vila-real impulsa més de 140 accions per a la millora de la ciutat en el tercer any de legislatura

Aquest mes fa tres anys des que els edils de Compromís per Vila-real prengueren possessió del càrrec a l’Ajuntament de Vila-real en el Ple d’investidura. Després d’arribar a l’equador de la legislatura amb gran part del programa electoral compliment, el grup municipal ha fet balanç de l’últim any en actiu, abans d’endinsar-se en la recta final de la legislatura.

“Ha sigut un any dur, a més, ara es compleix un any des que vam perdre al nostre portaveu i amic, Pasqual Batalla, i hem hagut de sobreposar-nos, en part, gràcies a la incorporació de Santi Cortells, el nostre nou company”, explica el portaveu del grup municipal, Xavier Ochando.

No obstant açò, Ochando assenyala que “el nostre millor homenatge és seguir lluitant i portar avant el projecte que ell va deixar” i assegura que “al llarg d’aquest últim any, hem emprès més de mig centenar d’accions polítiques”. Així, destaca la presentació d’una trentena de mocions, com la de defensa d’unes pensions dignes, la liberalització de l’AP-7, la reducció de l’IVA cultural o el compliment de la Llei de Memòria Històrica. “A aquestes declaracions se sumen el suport al sector ceràmic, l’impuls de campanyes com la del Tracte Just o el Pacte Contra la Violència de Gènere i Masclista, així com l’organització d’actes propis en els quals diferents representants de Compromís han vingut, no només a informar als ciutadans de què fem des de les institucions, sinó a escoltar què necessiten”, apunta.

A totes aquestes accions a nivell polític se sumen tots els avanços aconseguits gràcies a la gestió dels quatre regidors a l’Ajuntament, a través de les diferents regidories, la qual cosa suma prop de 140 activitats i polítiques engegades “sempre pensant en les persones”.

En aquest sentit, afirma que “malgrat governar amb un altre partit que, a més té majoria absoluta, hem sabut defensar els interessos dels veïns des de la línia de Compromís i també hem dit no a qüestions que no ens semblaven correctes des del nostre punt de vista, sense que açò afecte gens al pacte de govern, ja que allò natural és que sent dues forces diferents, tinguem opinions diferents i, en part, aquesta diferenciació li la devem al col·lectiu tan actiu que tenim, que enguany també ha renovat portaveu, amb l’entrada del company Elies Casalta”.

Els quatre regidors han fet un resum de les gestions realitzades en les seues regidories en l’últim any, destacant la incorporació de Santi Cortells com a edil de Normalització Lingüística i Tradicions, que ha sabut donar un nou impuls a ambdues carteres, amb novetats en activitats com el Voluntariat pel Valencià, els Premis Maig Memorial Pasqual Batalla, la guia de Llenguatge igualitari o la retolació en valencià de negocis.

En matèria de Joventut i Participació Ciutadana, Gemma Gil ha destacat, entre d’altres, l’aproximació als ciutadans d’activitats com l’Assaltabarris, la conversió del Consell de Xiquets i Xiquetes en un referent autonòmic, amb la participació en la Llei de la Infància i la Joventut, l’impuls del programa Jove Oportunitat (JOOP) o el Bus a l’UJI.

Per la seua banda, Josep Pasqual Sancho ha posat de manifest els avanços produïts en matèria d’Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic, amb un banc de micorrizes capdavanter, les IV Jornades Antonio Bello, la recuperació de les llavors de bajoca tradicional de la mà dels alumnes de la Panderola o les diferents campanyes per a aconseguir una ciutat més neta, ecològica i saludable que cada any impulsa la seua Regidoria.

Finalment, Ochando, com a primer tinent d’alcalde i edil d’Economia, ha recordat que “2017 va ser un any històric en matèria de lluita contra l’atur, amb 3,5 milions invertits, gràcies a l’ajuda de la Generalitat, i enguany 2018 ens superarem, amb 4,5 milions, que ajudaran a més de 400 famílies de la ciutat”. Al marge, assenyala l’organització de cursos formatius, l’engegada de Vilatenda o les activitats desenvolupades al costat de la societat civil i les entitats que treballen en la ciutat.

“Enguany, hem sabut traure força de la feblesa, defensant sempre els interessos de Vila-real per sobre de tot, posant-nos d’acord –malgrat les diferències- amb els nostres socis de govern en allò que importa, que són les persones, i sobretot fent d’aquesta una ciutat millor, fins i tot suportant l’herència enverinada del PP”, conclou Ochando, “perquè som fidels a la nostra paraula i escoltem a les persones”.

 

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *