Després de la seua recuperació fa dos anys, torna el Concurs de Guitarra per a Joves, que al desembre celebrarà la seua edició número 23, gràcies a l’impuls de l’Associació Cultural Rondalla Francesc Tàrrega, que compta amb la col·laboració de l’IES Francesc Tàrrega i les regidories de Tradicions i Joventut.

El regidor de Tradicions, Santi Cortells, acompanyat per la concertista i membre de l’associació cultural, Ana Archilés, i per la directora de l’institut, Ariadna Portalés, ha presentat la nova convocatòria, que tindrà lloc el 15 i 16 de desembre en el centre educatiu.

“L’objectiu és motivar als joves perquè aprenguen més sobre l’il·lustre compositor, ja que a més d’interpretar diverses peces en el concurs, podran participar en els diferents tallers programats per a millorar la seua tècnica”, explica Cortells.

En aquesta línia, Portalés destaca el vessant “didàctic i de preparació” d’aquesta iniciativa, “de manera que de la mà de grans professionals, persones de diferents edats i amb un mateix interès, poden conviure i compartir un espai formatiu”.

Per la seua banda, Archilés destaca que la convocatòria es dirigeix a joves d’entre 11 i 21 anys que cursen educació primària, secundària, batxillerat o algun dels graus que s’imparteixen en el conservatori i recorda que “no s’ofereixen premis en metàl·lic, sinó que es promou la formació perquè aquests joves artistes seguisquen progressant”.

Així, els tres primers rebran, a més d’un diploma acreditatiu, una plaça per a participar en el Curs Internacional d’Interpretació Musical Francisco Tárrega, que organitza la UNED en el Termet. Els guanyadors de l’anterior edició participaran, gràcies a la beca obtinguda, en el XXIV Curs Internacional d’Interpretació Musical Francisco Tárrega, que se celebra en la ciutat del 30 de juny al 8 de juliol i els joves que resulten guanyadors al desembre podran assistir de forma gratuïta a l’edició que es prepara per al 2019.

Cortells ha posat de manifest el treball realitzat pel seu antecessor, Pasqual Batalla, que “va ser el responsable de fomentar la nostra cultura i identitat a través d’aquest concurs i un dels responsables, juntament amb la Rondalla i l’institut, de que es recuperara per a seguir homenatjant i donant a conèixer al nostre guitarrista més internacional”.

Els interessats poden inscriure’s a través del perfil de Facebook de l’Orquestra Francisco Tárrega i a través del seu web www.orquestatarrega.com. “A més de tallers molt pràctics per a guitarristes estem preparant una edició carregada de novetats, amb especialistes de renom i amb la confirmació d’una persona molt important del sector el nom del qual donarem a conèixer en breu”, assegura Archilés. “Animem a tots els amants de la guitarra a participar i gaudir d’aquesta experiència única en la qual quedarà palès el gran talent dels nostres joves”, conclouen.