El grup municipal de Compromís per Vila-real ha mostrat la seua satisfacció després de conèixer que el Govern ha anunciat que no renovarà les concessions de les autopistes que vencen entre enguany i 2021, entre elles l’AP-7 entre Alacant i Tarragona. “Després d’anys de reivindicacions, tant des del Bloc com des de Compromís, en els quals hem presentat diverses mocions al Ple, ens alegrem que per fi el Govern central haja escoltat les exigències dels ciutadans que a través de la nostra coalició hem traslladat a les altes instàncies, que és on es té el poder de decidir”, apunten.

D’aquesta manera, aquestes vies s’incorporaran a la xarxa pública i eliminaran els peatges, de manera que “no només es descongestionarà el trànsit d’altres vials, com l’N-340, que és un autèntic perill, sinó que es garantirà una major seguretat per als conductors i es contribuirà de manera notable a la vertebració del territori, ja que hi ha zones de les nostres comarques que depenen únicament de l’AP-7 per a circular de manera segura, si no volen enfrontar-se al risc de patir un accident cada vegada que es desplacen al treball o al metge”.

La previsió és que l’autopista finalitze la concessió, en aquests moments en mans de Abertis, el 31 de desembre de 2019, per la qual cosa el dia 1 de gener de 2020 ja seria lliure i gratuïta. “Una gran notícia per a tots els castellonencs i valencians, que ha costat anys de reivindicacions al Govern”, conclouen.