L’Ajuntament de Vila-real ha registrat en els últims temps un increment de l’activitat empresarial, la qual cosa suposa una millora de la situació econòmica també a nivell general per a la ciutat.

Així, segons es desprèn de les dades que maneja la Regidoria de Territori, les llicències d’obra major no solament s’han estabilitzat, sinó que des de 2015 estan remuntant de manera gradual, passant de les 30 a les 34 en 2016, amb un augment a 41 en 2017, que en el que portem de 2018 ja ascendeixen a 20. No obstant açò, en aquest aspecte destaca la quantitat econòmica que suposen aquestes intervencions, amb inversions de major envergadura per part de les indústries de la ciutat, passant dels poc més de quatre milions d’euros en 2017 a 7,3 milions en els sis mesos d’enguany.

Aquesta situació d’efervescència industrial es deu a que el sòl és més econòmic, hi ha molta quantitat i en gran part pertany a bancs, per la qual cosa hi ha una gran demanda per a ampliar empreses o fins i tot fer estocatge. A banda d’això, “les expectatives, a nivell general, han millorat substancialment, a causa que des de l’equip de govern s’ha sabut crear l’ecosistema per a aconseguir aquestes circumstàncies, que demostren la millora de la situació econòmica.

Les xifres també llancen un increment en el nombre d’habitants de la ciutat, que ha passat de 50.306 en 2016 a 50.877 a l’abril del 2018. En aquest sentit, no només ha augmentat el nombre de persones que arriben a la ciutat per a quedar-se, sinó també el nombre dels veïns que aconsegueixen una ocupació i abandonen les llistes de l’atur. Les últimes dades situen a Vila-real per segon mes consecutiu com la ciutat amb menys taxa de desocupació de la Comunitat Valenciana, amb 3.657 aturats (un 15,21%), per davant d’altres grans ciutats com Oriola, València, Benidorm i Sagunt.

L’edil d’Economia de Compromís per Vila-real, Xavier Ochando, destaca que “aquests resultats són fruit de tot el treball que s’ha desenvolupat des de la Regidoria d’Economia, que no solament es dedica plenament a aconseguir totes les ajudes possibles per part de l’Administració, sinó que ara també compta amb el suport de la Conselleria, que fins a fa tres anys ignorava la nostra ciutat i les subvencions passaven de llarg”. Gràcies a aquest esforç, Ochando recorda que “hem viscut un 2017 històric i 2018 l’està superant, amb 4,5 milions d’euros que repercuteixen directament sobre l’ocupació, i que beneficien a més de 400 famílies de la nostra ciutat. Queda molt per fer, però ens hem enlairat”.

“La nostra ciutat comença a ser vista amb millors ulls des de fa uns anys per al desenvolupament de projectes empresarials, gràcies a les condicions que oferim a la indústria”, indica, al temps que destaca que cada vegada hi ha més veïns treballant, gràcies diferents programes que arriben a diferents perfils i edats.