El Consell de Xiquets i Xiquetes tanca edició presentant els resultats del curs i acomiada els consellers veterans

Creat de manera pionera a Vila-real en el curs 2014-2015, el Consell de Xiquets i Xiquetes ha celebrat el tancament de la quarta edició, amb la presentació de resultats del curs i el comiat dels consellers més veterans. La regidora de Participació Ciutadana de Compromís per Vila-real, Gemma Gil, ha rebut els membres d’aquest òrgan consultiu en l’última reunió de l’any, en la qual els joves han exposat les seues conclusions i propostes de millora de la ciutat, com una major participació en la programació de festes patronals, la reducció dels deures escolars, millores les zones verdes amb jocs per a diferents edats o la creació d’una consell de l’adolescència que donaria continuïtat al consell d’infància.

“Vila-real és un clar exemple d’una ciutat participativa, que escolta als seus veïns i que, a més, avança de la mà dels més joves”, afirma Gil, “ells són el futur i han de tenir el seu espai a l’hora de dissenyar la ciutat en la qual viuen”. Per açò, ha valorat de forma molt positiva el treball realitzat pels 54 consellers d’aquest curs -31 titulars i 23 suplents-. “Ha sigut un exercici intens en el qual han treballat molt i han après jugant valors com el treball en equip, la negociació o escoltar també les demandes dels altres”, afirma.

De les sessions celebrades enguany, en què el Consell de Xiquets i Xiquetes de Vila-real ha tingut una participació activa en qüestions com la programació de l’Assaltabarris, el pla participatiu de la Séquia Major o l’elaboració de la Llei d’Infància i Adolescència de la Generalitat, els consellers han elaborat un document amb més de 30 propostes de millora de la ciutat. “Ens agrada que sigueu reivindicatius i en les vostres propostes ens presenteu una ciutat ideal, que a tots ens agradaria, però en l’Ajuntament i en la vida hem de cenyir-nos al pressupost que tenim. És important també que aprengueu el valor de prioritzar per a poder anar desenvolupant i executant els vostres somnis; per açò, podria ser una bona idea que, de cara al pròxim curs, poguera plantejar-se algun tipus de dinàmica en aquest sentit”, argumenta la regidora, qui ha felicitat també els menors per altres propostes interessants com la participació en la programació de festes o la creació d’un Consell d’Adolescència.

Gil ha agraït als joves les seues aportacions, que, entre altres iniciatives, estan en la base del projecte de condicionament de l’entorn del Molí la Vila amb una làmina d’aigua. El pla pilot de transport públics que s’implantarà a partir de la tardor també donarà resposta a la demanda del Consell per a la millora en el transport urbà del Consell.

“El Consell de Xiquets i Xiquetes és l’autèntic orgull d’aquest Ajuntament, perquè els seus consellers han sigut pioners, un autèntic referent a la Comunitat Valenciana, en participar en l’elaboració de la Llei d’infància i adolescència de la Generalitat, que suposa un abans i un després en els drets de la nostra joventut”, ha afegit, abans d’acomiadar els membres que enguany abandonen el Consell en esgotar el seu mandat de tres anys, agraint-los tot el treball realitzat.

Amb l’inici del nou curs escolar començarà la cinquena edició del Consell, que actualment està format per 54 membres de 16 centres escolars, 31 d’ells en qualitat de titulars i 23 com a suplents. L’elecció dels membres es fa per sorteig entre tots els estudiants de 5é i 6é de Primària i de 1r de l’ESO que presenten candidatura en els seus centres. Cada any s’acomiada als membres que arriben a 1r de l’ESO i l’any següent s’incorporen els de 5é. “Esperem que tots hagen gaudit molt d’aquesta experiència, amb reunions de treball periòdiques per a dissenyar la ciutat que volen, i que s’hagen sentit escoltats i integrats en la vida pública, perquè nosaltres estem al seu servei”, ha indicat Gil, qui destaca el foment dels valors de “democràcia, diàleg i en el fet de pensar en el ben comú des de tan joves”.

 

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *