La plaça del Llaurador acull ja el roadshow No te rindas nunca de Inserta Empleo, que amb el lema Aquesta oportunitat no passa tots els dies estarà durant dos dies a Vila-real acostant l’ocupació als joves amb capacitats diferents.

El regidor d’Economia, Xavier Ochando, acompanyat pel director regional d’Inserta Empleo (de la Fundación ONCE), Vicente Micó, i el director territorial d’Economia Sostenible, José Vicente Andrés, ha visitat el tràiler del projecte, en el qual s’ofereix assessorament i formació, que compta amb el suport de l’Ajuntament.

“Volem donar visibilitat a les persones amb capacitats diferents i ajudar des de l’Administració al foment de la seua ocupabilitat i formació”, explica Ochando, qui destaca que “les formacions i dinàmiques grupals preparades naixen de la vocació d’ajudar i visibilitzar aquest col·lectiu, que compta amb un gran suport social d’associacions i entitats que, juntament amb l’Ajuntament i altres ens, lluita per la seua integració sociolaboral”.

“La gestió que realitzem serveix perquè cada dia arriben noves ajudes que es transformen en noves oportunitats d’ocupació per a molts veïns i, gràcies a aquestes subvencions, s’ha passat a integrar a més d’un 6,5% de persones amb capacitats diferents en els plans d’ocupació”, assegura. “Aquesta col·laboració està sent molt fructífera i no anem a parar fins que la integració total siga una realitat”, apunta Ochando.

Per la seua banda, Vicente Micó ha explicat que “la taxa de desocupació en aquest col·lectiu supera el 60% i el que volem és fer soroll, que la societat s’assabente, que ells sàpien que no estan sols i que compten amb suport per a formar-se i ocupar-se i sobretot perquè les empreses se sensibilitzen i s’animen a contractar-los”. En aquest sentit, destaca la col·laboració amb l’Ajuntament i el teixit associatiu i empresarial i assegura que “una vegada passe aquest període anem a engegar campanyes de sensibilització amb els empresaris, per la qual cosa esperem obtenir bons resultats”.

El director territorial d’Economia Sostenible ha afegit que “l’exemple d’avui demostra que Vila-real és una ciutat oberta, dinàmica, industrial i innovadora que no deixa de costat a les persones que més necessiten el suport de les administracions i de la societat”. A més, afirma que “hem d’implicar-nos tots per a reduir la desocupació d’aquest col·lectiu, que compta amb grans potencialitats. Tots tenim les nostres limitacions i hem de ser conscients d’açò, però per damunt de tot hem de lluitar perquè el somni d’aquestes persones es faça realitat, que és estar presents en la societat”.

El programa pretén potenciar l’ocupabilitat de joves d’entre 16 i 29 anys amb algun tipus de discapacitat i que siguen beneficiaris del Sistema Nacional de Garantia Juvenil. La Unitat de Proximitat, que té previst visitar 80 municipis a nivell nacional -10 d’ells a la Comunitat Valenciana-, compta amb un horari d’atenció al públic de 10.00 a 14.00 i de 16.00 a 20.00 hores, en el qual atendrà als joves amb discapacitat que s’acosten. A més de realitzar dinàmiques grupals a través de quatre tallers de 45 a 60 minuts, podran tenir trobades personals amb orientadors, a més d’inscriure la seua candidatura en el portal www.portalento.es.

Tot que s’atendrà a qualsevol persona que acredite la seua discapacitat, és recomanable que els interessats s’inscriguen prèviament a través del portal www.noterindasnunca.org o cridant al 963 809 999. El servei s’ofereix de manera totalment gratuïta, gràcies al cofinançament del Fons Social Europeu.